Christine Isaksen

Senior kunnskapsingeniør

Christine Isaksen har jobbet i Computas siden august 2016. Hun tok opprinnelig en bred mastergrad i softwareutvikling, men skjønte underveis at det var frontend som opptok henne mest. Christine trodde hun måtte bruke litt tid på å komme seg inn i drømmejobben i Computas. Men hun startet på drømmestedet fra første dag. Nå jobber hun i et prosjekt hos en global leverandør til olje- og gassindustrien. 30 personer fordelt på flere team skal levere både frontend og backend de neste månedene.

— Før jeg begynte å jobbe tenkte jeg at jeg måtte starte med backend og så få jobbe med frontend etterhvert. Men allerede første dag på jobb ble jeg plassert på frontend fordi de oppfattet at det var det jeg ville jobbe med, sier Christine Isaksen, senior kunnskapsingeniør i Computas.

— Det er stor variasjon i prosjektene. Forrige prosjekt var et lite frontend-prosjekt med to personer i 8 uker. Vi utvikler en webapplikasjon, hvor brukere som logger seg på får forskjellig informasjon etter behov. Vi prøver å effektivisere arbeidsflyten hos kunden og skreddersyr systemer så de kan jobbe mer effektivt i sin arbeidshverdag.

Hva slags rammeverk og teknologi bruker dere?

— Vi jobber mye med Typescript og Angular. Men behersker flere ulike rammeverk. Det vil komme an på kunden og prosjektet.

Moro å se at teorien virker

Hva med prosjektmetodikk? Varierer den også?

— Ja den varierer fra prosjekt til prosjekt. Prosjektet jeg er på nå er det første jeg gjør som er 100% rettet inn mot scrum. Det er veldig gøy å se at teorien vi lærte på studiet om scrum og øvrige metodikker faktisk fungerer. Vi jobber veldig effektivt når vi jobber i scrum: Det er lett å holde oversikt over hva andre jobber med, og hele prosjektet føles mer overkommelig fordi vi fokuserer på de neste 2 ukene. Man ser at man kommer seg fremover og gjør seg ferdig med en ting av gangen. Og med demoer underveis ser kunden også fremdriften fortløpende.

I Christines scrum-team er de sju personer. En grafisk designer lager skisser og gjør avklaringer med kunden, så implementerer frontendutviklerne etter skissene.

— Ting ser ofte veldig bra ut på skisser, men når man begynner å teste det så blir det ikke helt slik som man hadde sett for seg. Hvis vi ser ting som kan være problematiske, tar vi en prat med kunden og designeren og finner en løsning. Derfor er det også viktig at frontend-utviklere har et øye for design og er opptatte av brukeropplevelse.

Hun trives godt med å jobbe så tett opp mot kunden.

— Vi er opptatte av å jobbe smidig og iterativt, det er ikke noe som er hugget i stein. Målet er å få et best mulig produkt for kundene.  Jeg anser meg selv som en veldig sosial person. Jeg er opptatt av å arbeide effektivt, og at det skal være god kommunikasjon og godt arbeidsmiljø på jobben. Jeg tror at et godt arbeidsmiljø kommer av at man blir kjent med kollegene på mer enn et faglig plan. Man samarbeider og kommuniserer bedre når man kjenner personen man jobber med.

Aktiv hverdag

Christine er en aktiv deltaker i sosiale aktiviteter etter jobben.

— Jeg prøver å være med så ofte jeg kan. Vi har hatt bordtennis-turneringer, quiz og kahoot. Og sport, vi har fotball, volleyball og andre aktiviteter. Jeg er aktiv i klatregruppa, og buldrer en gang i uka.

Hun er generelt treningsglad, og har drevet aktivt med kunstløp siden hun var fem år gammel.

— Jeg har en stor interesse for kunstløp. Jeg dømmer en del konkurranser i tillegg til at jeg også er trener en gang i uken. Etter videregående var jeg med i Disney on Ice. Det var min første jobb, og i tre år turnerte vi i flere land før jeg flyttet til Bergen for å studere.

Tett oppfølging

I Computas blir unge nyansatte fulgt opp gjennom programmet Computas NXT. Christine var med på dette programmet.

— Vi hadde faglige og sosiale samlinger gjennom det første året. Vi lærte litt om hvordan det er å være konsulent, og fikk råd som kan gjøre oss bedre. Som ung nyansatt har du gjerne andre utfordringer enn de som har jobbet en stund, så dette er viktig. Det gjør også at man klarer å skape et nettverk blant de yngre. Computas er jo en stor bedrift.

Hun setter også stor pris på kulturen for kunnskapsdeling i Computas.

— I Computas er det en veldig stor vilje til å hjelpe med problemer du sitter på, og på å være en god kollega. Jeg tror det gjør oss sterke som bedrift.

Christine synes rett og slett at det er veldig gøy å jobbe i Computas.

— Jeg får jobbe med det jeg liker, og det er rom for å si sine meninger og påvirke sin arbeidshverdag. Vi har et veldig bra arbeidsmiljø! Alle er veldig hyggelige, og jeg har det gøy uansett hvem jeg sitter ved siden av i lunsjen.

Scrum master og team leder

Nå jobber Christine for Helsedirektoratet der målet er å bedre brukeropplevelsen på en del av Helsedirektorates applikasjoner samtidig som man ønsker å jobbe mer smidig. Christine er Scrum-master for teamet sitt og jobber i tett samarbeid med kunden for å finne de beste løsningene for å bedre brukeropplevelsen på applikasjonen de utvikler. I tillegg er Christine teamleder i avdelingen sin der hun har ansvar for oppfølging av et team på ca 10 personer.


Ta kontakt med Christine