Rustam Mehmandarov

Chief Engineer

Det å kunne bygge på CV-en og å fortsette å utvikle seg var noe av det viktigste for Rustam Mehmandarov da han skulle inn i arbeidslivet. I dag er han sjefsingeniør i Computas, Java Champion, Google Developer Expert for sky, jobber med forskning, er treningsinstruktør, og et godt eksempel på at læringen ikke behøver ta slutt idet man er ferdig med studiene.

— Jeg får være med å påvirke min egen arbeidshverdag og utfordre min kunnskap. Samtidig får jeg frihet til å engasjere meg i prosjekter også utenfor jobb. I en bransje som er i konstant endring forventer også kundene at vi er faglige oppdaterte. Jeg har vært i selskapet i over ti år og fortsatt er ingen dag lik, så det er mange muligheter til å lære noe nytt hver dag.

Slik beskriver Rustam tilværelsen som sjefsingeniør i Computas. I tillegg til å ha tatt på seg ansvar i stillingen som sjefsingeniør, har han mange jern i Ilden også utenfor arbeidsplassen. De siste årene har han holdt foredrag i et titalls internasjonale byer, som Madrid, Moskva, San Fransisco og Istanbul.

— Jeg har engasjert meg i Java-miljøet i lang tid, både i Norge og internasjonalt, og har tidligere vært leder for JavaZone-konferansen. Det er givende å delta i fagmiljøet, og å møte så mange av de som er med på å utvikle faget vårt videre, nasjonalt og internasjonalt.

Java Champion

I 2017 ble Rustam kåret til den gjeve tittelen «Java Champion» av det samme miljøet, en pris bare noen få andre i Norge kan smykke seg med. Noen år senere ble han utnevnt til Google Developer Expert (GDE) for Cloud og er foreløpig den eneste GDE i denne kategorien i Norge. Samtidig jobber han på et forskningsprosjekt med UiO.

— Alt dette er støttet av Computas, som ser det som et positivt bidrag til selskapet at jeg utvikler mine ferdigheter videre, også på andre arenaer enn jobb. De er flinke til å gi ansatte tid og mulighet til å utvikle seg og engasjere seg i noe som interesserer dem.

Gode hoder leker best

Computas er et ansatteid selskap med nærmere 300 ansatte. Alle får tildelt aksjer ved ansettelse, så her blir du både kollega og medeier. Han mener arbeidsmiljøet, og teamarbeidet på prosjektene er noe av det mest givende med jobben.

— Det skaper nok ekstra eierskap og et enda bedre samhold. Vi har en rekke fagkvelder hos oss, og en unik kunnskapsdeling internt. Det gjør at man lærer mye nytt, og holder seg kontinuerlig oppdatert. For å kunne være tett på teknologiutvikling har vi etablert 6 fagnettverk i Computas, hvor jeg er en av fagledere. Hele fire ganger i året samles alle ansatte til computasdagen, en intern konferanse med flere parallelle fagtracks som fagnettverkene setter sammen. I tillegg har vi afterhours hvor vi inviterer eksterne til fagkvelder, og for nyutdannede lærer fagprogrammet NXT dem det de trenger å vite for å bli gode konsulenter.

Spennende teknologi

Computas ble etablert i 1985 som et datterselskap av Det Norske Veritas (DNV GL). Selskapet var det første i Norge som leverte systemer basert på anvendt kunstig intelligens. Rustam mener at selskapet fremdeles er fullt opp med spennende prosjekter.

— Vi jobber med veldig mye forskjellig. Det varierer mellom private og offentlige kunder, mellom plattformer, teknologier og språk – og også hvor krevende problemstillingene er. For utviklere er det mye å boltre seg i, og man kan hele tiden utfordre seg på ny teknologi .

I det siste har mye av tiden til selskapet gått med på å hjelpe selskaper inn i skyene. Det har vært mye fokus på det den siste tiden. Vi er jo i partnerskap med Google og Microsoft på et høyt nivå, med veldig mange sertifiserte på Google Cloud og Microsoft Azure hos oss. Selv er jeg sertifisert som arkitekt på Google Cloud.

Sommerstudenter

Fra barnsben av har Rustam vært interessert i, og hatt et stort engasjement for datamaskiner og programmering. Kanskje er det nettopp på grunn av hans entusiasme at han i flere år har fulgt opp Computas’ sommerstudenter.

— Sommerstudentene får muligheten til å jobbe med utrolig kul teknologi, og oppgaver som det er viktig for Computas å belyse. Vi andre ansatte pleier i blant å spøke med at vi gjerne skulle drevet med oppgavene sommerstudentene får drive med – for det er ofte veldig morsomme oppgaver. Det gir studentene en mulighet til å se litt hvordan vi jobber, og hvordan vi har det. Jeg kan si så mye jeg vil at vi har et fantastisk miljø – men det er noe annet å oppleve det.

Den tidligere UiO-studenten forteller at han gjerne selv skulle vært sommerstudent i Computas mens han studerte, og oppfordrer interesserte til å søke. Samtidig har han et klart råd til studenter som skal inn i arbeidsmarkedet.

— For det første må man se etter selskaper som gir mulighet til å jobbe med det man ønsker. Samtidig bør man se etter selskaper som oppfordrer og støtter de ansatte i sin utvikling – i hvert fall om man ønsker det. De færreste ønsker å få en jobb, og så derfra og ut stå på stedet hvil kompetansemessig. Man bør også se etter et sted med et både sterkt faglig og sosialt miljø.

— Også vil jeg anbefale at man deltar litt i fagmiljøene også utenfor firmaet man jobber for. Det å bidra der kan være veldig positivt, både for en selv – og for miljøet. Om det er Java, .NET, maskinlæring eller hva som helst. Delta et sted hvor du kan ta imot kunnskap og også gi noe tilbake!

Ta kontakt med Rustam