Rådgivning

Rådgivning er en viktig del av Computas’ tjenestetilbud. Vi hjelper våre kunder med å planlegge og gjennomføre «den digitale reisen». Det kan handle om å legge om interne og eksterne prosesser, møte kunder i nye digitale flater, utnytte potensialet i radikal teknologi som maskinlæring og kunstig intelligens, og utvikle nye forretningsmodeller for økt konkurransekraft og bedre effektivitet. Vi leverer alt fra inspirerende foredrag og workshops til støtte i innovasjonsprosesser, innsikt og dataanalyse, Proof of Concepts og løsningsutvikling.

Hvorfor velge Computas som rådgiver?

Da Computas ble etablert i 1985, var det ikke mange som snakket om kunstig intelligens. Men vi satset på AI (artificial intelligence), ekspertsystemer og smarte IT-løsninger allerede den gangen. Siden starten har vi kontinuerlig innovert og oppdatert vår ressursbase, og fremstår i dag som en av aktørene i bransjen med mest erfaring og tyngde. Vi er derfor bedre rustet enn de fleste til å møte den nye digitale virkeligheten sammen med våre kunder. Samlet representerer våre nær 300 medarbeidere en unik kompetanse- og leveranseressurs til pågående og nye digitaliseringsprosesser. Digitalisering er i vårt DNA!

Hvordan jobber vi med rådgivning?

Vi benytter oss av flere metoder for å levere verdiskapende rådgivning. Det kan dreie seg om at Computas-konsulenter inngår i kundens ressursteam for kortere eller lengre perioder. Vi kan også levere foredrag og workshops, og være en sparringspartner i kundens digitaliseringsprosess. Vår erfaring er imidlertid at de mest verdifulle rådgivningsleveransene er gjennom et «Proof of Concept»–prosjekt (PoC). Her jobber vi sammen med kunden og gjennomfører et avgrenset prosjekt med fokus på å avdekke forretningsverdi av en bestemt digitaliseringsteknologi for kundespesifikke behov. Resultatet er en faktabasert vurdering av forretningskonseptet og en konkret demonstrator som illustrerer konseptet. Demonstratoren kan i mange tilfeller videreutvikles til en løsning som kan tas i bruk i virksomheten.

Sky, AI og IoT

Vi er eksperter på fremtidsrettede teknologiske løsninger. Ny teknologi er et komplekst landskap å navigere i. Vi bidrar til å finne muligheter som kan skape reell verdi for virksomheten. Ved å kombinere teknologisk spisskompetanse med bred forretningsforståelse, hjelper vi med å ta gode valg for å lykkes med løsningsmodernisering og bruk av skyteknologi, kunstig intelligens (AI, artificial intelligence) og IoT (tingenes internett). Vi viser vei fra idé til en profesjonell, trygg løsning.

Forretnings- og tjenestedesign

Vi har den fremste ekspertisen på tjenestedesign. Nye forretningsbehov krever nye løsninger. Gjennom bruk av designmetodikk og kreative prosesser i løsning av forretningsproblemer, bidrar vi til nytenking og innovasjon. Basert på vår innsikt i samspillet mellom mennesker og teknologi, finner vi relevante løsninger som gir høy brukernytte. I prosessen sørger vi for å prioritere, utvikle en tydelig retning, sette relevante mål og sikre forankring på tvers av organisasjonen.

Arbeidsmetodikk

Innovasjon handler om teknologi, men også om mennesker og organisasjon. Computas har metoder og verktøy for helhetlig forbedring av struktur og prosesser. Vi hjelper dere å få et nytt perspektiv på eksisterende utfordringer og oppdage en bedre måte å jobbe på. Vår tilnærming er basert på systemtenking, verdier og prinsipper fra smidig produktutvikling, samt ekspertise på markedsledende samarbeidsverktøy. Vi er en av få Atlassian Platinum Partnere i Norden, Norges eneste Monday.com-partner og har et solid sertifisert fagmiljø. Hos oss får du en fungerende løsning, ikke bare gode råd!

Møt noen av våre rådgivere

Portrettbilde av Morten Forfang

Morten Forfang

Fagdirektør for sky, AI og IoT

Morten er fagdirektør for sky, AI og IoT i Computas. Han har en Ph.D. i kunstig intelligens og har jobbet med utvikling av IT-løsninger for det offentlige og private i over to tiår.

Portrettbilde av Ander Elton

Anders Elton

Fagdirektør for data og innsikt

Anders er fagdirektør for data og innsikt i Computas. Han har flere års praktisk erfaring, både fra offentlig og privat, med å bygge store og skalerbare systemer i sky for behandling av data, innsikt og integrasjoner.

Portrettbilde av Ram Yoga

Ram Yoga

Fagdirektør for forretnings- og tjenestedesign

Ram er fagdirektør for forretnings- og tjenestedesign i Computas. Han er en ettertraktet kurs- og foredragsholder som er brennende opptatt av brukeropplevelse og design.

Portrettbilde av Ellen Daleng

Ellen Mowinckel Daleng

Fagdirektør for arbeidsmetodikk

Ellen er fagdirektør for arbeidsmetodikk i Computas. Hennes faglige teft og problemløsende blikk har reddet mange bedrifter i deres møte med modernisering.

Portrettbilde av Eivind Fjeld

Eivind Fjeld

Erfaren rådgiver innen Atlassian

Eivind er en av Norges mest erfarne rådgivere innen Atlassian (Jira og Confluence). Han bistår virksomheter og team med konfigurasjon av Jira og Confluence tilpasset organisasjonens arbeidsflyt og utviklingsmetodikk.


Portrettbilde av Marita Vangstein

Vil du vite mer?

Kontakt oss gjerne på e-post for en uforpliktende prat.

Marita Vangstein