Kan en app gøre pension interessant?

Pension er et tema der for mange er svært at forstå. Storebrand ønsker at hjælpe deres virksomhedskunder med at synliggøre værdien af en pensionsopsparing for deres ansatte. Med hjælp fra Computas har Storebrand udviklet appen «Min pension». Den øger forståelsen for, at pension er investeringer, som du selv kan styre og se vokse fra måned til måned. Brugerne har fået et tættere forhold til deres egne investeringer, og 30 procent bruger appen mindst en gang om måneden.

Storebrand er en af de største udbydere af pensionsopsparinger på det norske marked. I 2018 satte de som mål at udvikle en app til at formidle og forenkle pensionen for Ola og Kari Nordmann. Appen skulle give brugerne et aktivt forhold til deres penge og formidle viden om hvordan opsparingen kan forvaltes og investeres som man ønsker det. Den primære udfordring var at folk generelt har en dårlig forståelse af pension og ikke orker at sætte sig ind i denne del af deres privatøkonomi.

Et kedeligt emne for voksenundervisning

Ved projektets start i august 2018 begyndte Computas med at få en forståelse af hvilken viden folk generelt havde om pension. Det viste sig at folks viden om deres pensionsopsparing var lav. Timed var pension et tema som mange havde dårlig samvittighed over – måske havde de planer om få det ordnet, men den oplevede barriere og afstand var for stor til at komme i gang med opgaven.

Med appen ønskede Storebrand at hjælpe slutbrugerer, arbejdstagere hos deres virksomhedskunder, med at forstå at pension er noget man bør tage stilling til i en arbejdsdygtige alder. Det handler om at sikre sin økonomiske fremtid og få en god tilværelse som pensionist. Målet var at udvikle noget som forklarer pension så enkelt som muligt. Appen skulle give et overblik og den information der er nødvendig for at tage stilling til sin egen pension.

Høj brugervenlighed

En god forståelsen af problemstillingen og målgruppens behov førte til udviklingen af forskellige koncepter. Alle disse koncepter blev testet i fokusgrupper bestående af Storebrands kunder. På baggrund af det foretrukne koncept udviklede Computas en løsning, som giver et simpel overblik og skelner imellem de forskellige former for opsparing. I tillæg til at se hvor mange penge man har sparet op, vises også prognoser fra Storebrand, der beregner hvor meget pensionen kan blive til, når man pensionere sig ved en given alder. Løsningen fokuserer på en en bevidstliggørelse af brugeren om sin egen pensionsordning og hvilke tiltag man kan gjøre, som fx at ændre opsparingsprofil, for potentielt at få mere igen. Det har også været vigtigt, at appen er i tråd med Storebrands webdesign, så forskellige dokumenter vises lige på alle forskellige flader.

Værdi for både kunder og slutbrugere

Storebrands erhvervskunder er meget tilfredse med løsningen. «Min pension» gør det lettere for dem at videreformidle pensionsløsninger til deres ansatte på en forståelig måde. Hos enkelte kunder har 60 procent af medarbejderne allerede taget appen i brug, og 30 procent af brugerne bruger appen mindst én gang om måneden. «Min pension» har hjulpet flere slutbrugere med at få et mere bevidst forhold til deres egen opsparing, tage skridt i appen og skifte til den ønskede opsparingsprofil.

– Teamet fra Computas har haft en unik evne til at tænke holistisk over løsningen. De tog problemstillingen til sigt, dykkede dybt ind i opgaven og arbejdede tværfagligt for at nå frem til den bedst mulige løsning. Resultatet var en app, der imødekommer de udfordringer, vi havde, som er brugervenlig og fungerer rigtig godt, siger Michael Schilling, produktchef hos Storebrand.

Teknologien vi brukte

  • React Native
  • Redux
  • Typescript
  • Cloud Firestore
  • Firebase Remote Config
  • Firebase Crashlytics
  • Google Analytics for Firebase

Det gjorde vi

  • Indblik og analyse
  • Konceptudvikling
  • interaktion design
  • Grafisk design
  • Bruger testing
  • Udvikling
  • Integration

Vil du vide mere?

Så kontakt venligst

Mikkel Ebbesen