Nokios 2024

Norsk konferanse for IKT i offentlig sektor (NOKIOS) er en møteplass for alle aktører som kan bidra til bedre og mer effektive offentlige tjenester i Norge ved god bruk av IKT. I 2024 arrangeres konferansen for 18. gang, og årets hovedtema er «Digital horisont.» Computas deltar i programrådet og med foredrag, samt stand.

Plastfrie havner og verdenshav med robotteknologi og datavisualisering

Onsdag 23. oktober kl. 14:00–14:30

Marin plastforurensning er verdens raskest voksende miljøproblem og utgjør en alvorlig trussel mot økosystemer og menneskers velferd. Clean Sea Solutions er et norsk teknologiselskap som utvikler autonome løsninger for rydding av søppel i havner og kystnære områder. Med hjelp fra Computas har de utviklet en løsning som bruker datasyn til å detektere og klassifisere alt av avfall som samles opp av deres oppsamlere. Denne dataen blir visualisert slik at kunder kan få en bedre oversikt over sitt miljøproblem, måle hvor stor forskjell de gjør, og komme med preventive tiltak.

I dette utstillerseminaret vil Gulleik Olsen, COO i Clean Sea Solution, og Marit Gartland, Regionsdirektør i Computas Trondheim, vise hvordan løsningen fungerer og hvilken teknologi som benyttes til å øke vår forståelse om urban marin forsøpling.