Åpen fagkveld: Kode med mening

18. Oct 16:30-21:00

Computas Trondheim – DIGS, Krambugata 2, 7011 Trondheim

Onsdag 18. oktober inviterte vi til Åpen fagkveld hjemme hos oss på DIGS i Trondheim! Tema for ettermiddagen var «Kode med mening» i tråd med TV-aksjonen, hvor Computas har vært en fast bidragsyter og samarbeidspartner siden 2018. Det var spennende foredrag, «Kode med mening»-workshop samt gratis mat & drikke. TV-aksjonen selv åpnet arrangementet. Sammen kan vi bidra til at barn får leke, lære og leve i fred <3

Faglig program

Kl. 16.30 – 17.00
Mat, forfriskninger og mingling

Kl. 17.00 – 17.30
Velkomst og introduksjon til kveldens tema
TV-aksjonen & Computas gir en velkomst og introduksjon til kveldens tema

Kl. 17.30 – 18.00
Frigir tid til verdiskapende arbeid med nye digitale løsninger
Hvert år, en søndag i oktober, besøker 100.000 bøssebærere 2,3 millioner husstander for å samle inn penger til TV-aksjonen. Computas har gjennom flere år vært fast bidragsyter, og også i år har årets sommerstudenter hjulpet TV-aksjonen med å utvikle nye digitale løsninger som frigir tid til verdiskapende arbeid. Thea Ahlgren og Erik Myhre, to av årets sommerstudenter, vil fortelle om løsningene de var med på å lage i sommer.

Kl. 18.00 – 20.00
Workshop: Kode med mening
«Kode med mening» er en workshop med fokus på å løse oppgaver knyttet til store og små utfordringer for TV-aksjonen. For hver oppgave som løses, donerer Computas en sum penger til TV-aksjonen. Du skal med andre ord ikke bare løse problemer, du er med på å samle inn penger selv. Det blir noen kode-oppgaver der du må programmere litt for å løse de, men også noen tradisjonelle hjernetrim-oppgaver som skal kunne løses helt uten utvikler-erfaring. Det eneste du trenger for å være med er en datamaskin med en nettleser.

Kl. 20.00 – 21.00
Felles avslutning og sosialt

Årets TV-aksjon

I år går TV-aksjonen til Redd Barnas arbeid for å hjelpe barn rammet av krig og konflikt. Sammen kan vi gi over 100 000 barn mulighet til å leke, lære og leve i fred.

Det handler om små bidrag for å gjøre verden til et bedre sted

Trond Eilertsen, adm.dir.