Åpen fagkveld i Trondheim

13. Apr 16:30-21:00

Computas Trondheim – DIGS, Krambugata 2, 7011 Trondheim

Torsdag 13. april inviterte vi til åpen fagkveld hjemme hos oss på DIGS i Trondheim. Det var Capture the Flag-konkurranse og spennende foredrag – fra hjernen til kunstig generell intelligens: en reiseskildring. En hyggelig kveld med fag, nettverksbygging og god stemning!

Faglig program

Kl. 16.30 – 17.00
Mat, forfriskninger og mingling

Kl. 17.00 – 17.15
Velkomst og introduksjon til kvelden
Ida Ryland, utvikler og leder for Computas Trondheimskontor, vil gi en velkomst og introduksjon til kvelden, hvor hun forteller deg 10 ting om Computas på 10 minutter.

Kl. 17.15 – 17.45
Fra hjernen til kunstig generell intelligens: en reiseskildring
Hjernen har vært en viktig inspirasjonskilde for utviklingen av kunstig intelligens, samtidig som vi vet lite om hvordan denne fungerer. Selv om utviklingen har tatt lang tid fra de første modellene ble født, har den de siste årene skjedd med en intens hastighet. Vi får bedre og bedre modeller, kunstig intelligens troner i både sjakk og Go, og vi står stadig ovenfor nye utfordringer knyttet til sikkerhet og bruk av disse verktøyene. Hvordan kom vi hit, og hva er veien videre? Nicholas Christiansen har en mastergrad i fysikk og matematikk og har de siste fire årene, gjennom arbeidet med en doktorgrad, forsket på sammenhenger i hjernen når den blir syk, og hvordan vi kan bruke denne til inspirasjon til nye KI-modeller og biologiskinspirerte beregningsmaskiner.

Kl. 18.00 – 20.00
Workshop: Capture the Flag
«Capture the Flag» er en workshop med fokus på å bryte seg inn i et program eller knekke en kode for å finne et skjult flagg. Man kan komme i lag eller alene og prøve forskjellige hacking-oppgaver. Spilleren eller laget som finner flest flagg vinner! Det eneste du trenger for å være med er en datamaskin, og litt programmering/Linux-kunnskaper. Vanskelighetsgraden blir lav og det er hjelp å få! Workshopen holdes av Anders Milje og Einar Snorrason fra Computas, begge med mastergrad i informasjonssikkerhet.

Kl. 20.00 – 21.00
Felles avslutning med sosialt og mingling
Vi avslutter kvelden med uformell og hyggelig mingling.