Åpen fagkveld hos Computas

25. Apr 16:30-21:00

Computashuset – Akersgata 35, 0158 Oslo

Torsdag 25. april inviterer vi hyggelige smartinger til Åpen fagkveld hjemme hos oss i Akersgata. Det blir mat og drikke, spennende foredrag, workshop og Open Space. Velkommen til en uformell kveld med fag og god stemning!

Faglig program

Introduksjon og felles foredrag

Kl. 16.30 – 17.00
Velkomst, mat og mingling

Kl. 17.00 – 17.15
Introduksjon til kveldens tema

Kl. 17.15 – 18.00
Fra stress til suksess
Lege og TV-profil Kaveh Rashidi skal snakke de små skrittene som leder til store forandringer i både velvære og arbeidsprestasjoner. Han lærer oss noen effektive strategier for å bekjempe stress, forbedre konsentrasjonen og øke energinivået.

Track 1: Kode

Kl. 18.00 – 18.45
Event Sourcing i praksis
Snorre Stenerud, senior utvikler og teknisk arkitekt hos Computas, viser hvordan man kan implementere Event Sourcing og CQRS – en tilnærming der alle endringer i data lagres som separate hendelser. Vi ser på potensielle gevinster og risikoer, samt praktiske erfaringer fra et reelt prosjekt.

Portrettbilde av Rustam Mehmandarov

Kl. 19.00 – 19.45
Java på Google Cloud – som presentert på Google Next ’24
Vil du vite mer om alternativene dine for å kjøre Java på Google Cloud? Sjefsingeniør Rustam Mehmandarov gjentar foredraget han holder under Google Next ’24 i Las Vegas – og viser deg ulike alternativer for å kjøre din kode skrevet med de nyeste Java- og Jakarta EE-versjonene serverløst, med spesiell fokus på Google Cloud Run. Videre vil vi se på hvordan oppstarts- og kjøretidsytelsen kan optimaliseres ved hjelp av ulike teknikker.

Track 2: AI

Kl. 18.00 – 18.20
Fra hype til anvendt AI hos norske virksomheter
Ida Ryland, utvikler og leder for Computas Trondheimskontor, og Dharshini Tharmarajan, utvikler i Computas, ser på reelle eksempler fra private og offentlige norske virksomheter som bruker AI i dag og hvilke erfaringer vi fikk på veien.

Kl. 18.25 – 18.45
De tre viktigste KI-nyhetene hittil i år
Hver gang du blunker skjer det noe på KI-fronten som kan endre måten du jobber på. Særlig gjelder dette generativ KI, der Google nå utfordrer OpenAIs ChatGPT-4 med sin Gemini 1.5. Morten Forfang, fagdirektør i Computas, gir oss de tre viktigste KI-nyhetene så langt i år – og høydepunkter fra Google Cloud Next ’24.

Kl. 19.00 – 19.45
Open Space
Open Space er en demokratisk metode, der deltakerne selv tar opp de temaene de mener det er mest interessant og aktuelt å diskutere. I vår Open Space får du mulighet til å diskutere påvirkningen KI har for din arbeidshverdag. Hvilke arbeidsoppgaver kommer vi om ti år til å le av at vi gjorde manuelt? Tror du generativ KI betyr slutten på utvikleryrket? Eller hører du til dem som synes AI-hypen har gått for langt? Finn ditt tema og gruppe – og del dine refleksjoner og erfaringer. Christopher Hærem og Max Jacobsen, utviklere og fagnettverksledere for AI i Computas, vil lede diskusjonen.

Track 3: UX

Portrettbilde av Ram Yoga

Kl. 18.00 – 20.00
Hva betyr AI for interaksjonsmønstre?
Det er 40 år siden det grafiske brukergrensesnittet slik vi kjenner det i dag ble popularisert. Alt vi gjør på datamaskiner i dag er basert på denne arven, og det har formet to generasjoner med designere og utviklere i måten vi tenker løsninger. Men nå har vi plutselig fått AI-teknologi som gir oss flere måter å løse brukerproblemer. Samtidig har vi en hel verden med eksisterende systemer som skal leve med oss i mange år.

Hva betyr inntoget av AI med store språkmodeller, bildegjenkjenning og multimodalitet for interaksjonsmønstre? Ram Yoga, fagdirektør for design og brukeropplevelse i Computas, vil gi en kort introduksjon før vi sammen utforsker dette nærmere i en workshop.

Felles avslutning og sosialt

Kl. 20.00 – 21.00
Felles avslutning med sosialt og mingling
Vi avslutter kvelden med uformell og hyggelig mingling.