Frokostseminar:
Fra data til innsikt

Moderne Data- og Analyseplattformer på Google Cloud Platform (GCP)

07. Sep 08:30-11:00

Computas Trondheim/DIGS, Krambugata 2, 7011 Trondheim

Hvordan kan virksomheter lage presise og brukerorienterte tjenester gjennom smart bruk av data i skyen? Onsdag 7. september holdt våre eksperter på cloud, data og analyse et frokostseminar i Trondheim. Gjennom frokostseminaret «Fra data til innsikt – Moderne data- og analyseplattformer på GCP» ga vi råd om alt fra hva du bør tenke på før du løfter sentral infrastruktur til skyen, til hva du bør fokusere på i din virksomhet for å lykkes med bruk av data- og analyseverktøy i skyen.


Opptak av arrangementet

Program

Kl. 08:30-09:00 – Frokost og mingling

Kl. 09.00-09:25 – Introduksjon til skyen og hvordan lykkes du med overgangen til den

Hans Harald Wennersgård er Sjefsingeniør i Computas AS og har bred erfaring fra alle faser i utviklingsprosjekter i en rekke ulke bransjer, Han jobber i skjæringspunktet mellom forretning og IT med kartlegging av arbeidsprosesser og forretningsbehov for å best mulig kunne designe IT-løsninger for å understøtte forretningens behov.

Kl. 09.25-09.50 – Data og analyse i skyen

Virksomheter i dag ønsker å bli mer data drevne, men veien dit kan være lang. For mange er overgangen til skyen sentral i å løse utfordringer som bedriften står ovenfor – men skyen i seg selv løser ingen av utfordringene. 
Hva er de vanligste utfordringene og hvor bør man starte for å oppnå mål og unngå unødvendige feil? Og hva med Data Mesh, som søker å løse de iboende problemene som ligger i skjæringspunktet mellom den operasjonelle og analytiske verden.

Per Axel Aamot

Per Axel Aamot er rådgiver innenfor datavarehus-løsninger og datadrevet utvikling med lang fartstid fra prosjekter i offentlig sektor. Han har jobbet mye i krysningspunktet mellom teknologi og fag, og er opptatt av nye trender som Data Mesh.

Kl. 10.00-11.00 – HPC og MLOps

Vi har med oss Finske Techila Technologies, en ledende leverandør av HPC-løsninger, og en pioner innen sky-drevet databehandling. De vil dele sine tanker om hvordan teknologien til Techila gjør at HPC-jobben kan flyttes til skyen, slik at man kan sette i gang forskningsprosjekter og få resultatene langt raskere.

Videre vil David fra Computas snakke om MLOps.
Å ta maskinlæringsmodeller fra prototypestadiet ut i produksjon og holde dem der kan være utfordrende. ML-systemer gir større grad av kompleksitet sammenlignet med tradisjonelle systemer og krever blant annet reproduserbare modeller, sporing av eksperimenter, overvåking av modeller og data, og kontinuerlig trening. David vil snakke om MLOps og hvordan det utvider DevOps-prinsipper til ML-systemer for å takle disse utfordringene. 

David Skålid Amundsen er Overingeniør i Computas. Han har en soli bakgrunn innen akademia og er en dyktig konsulent innen data scientist med spisskompetanse på maskinlæring, MLOps, søk, dataanalyse og visualisering.

Portrettbilde av Rune Hagbartsen

Vil du vite mer?

Ta kontakt for en uforpliktende prat!

Rune Hagbartsen

Google Cloud Premier Partner

Computas er Google Cloud Premier Partner og har et av Nordens ledende ekspert-miljø på Google Cloud Platform. Computas har Google-spesialisering innenfor Application Development, og har en rekke erfarne Google Cloud-eksperter.