Frokostseminar: Veien mot grønnere IT

03. Nov 08:30-10:00

Akersgata 35-39, 0158 Oslo eller digitalt

Google har annonsert en ny skyregion i Norge, nærmere bestemt 3 datasenteranlegg på norsk jord. Hva betyr denne endringen for norske virksomheter? Og hvordan kan digitalisering og bruk av Google Cloud hjelpe din virksomhet med å redusere karbonavtrykket? Torsdag 3. november inviterte Computas og Google til en inspirerende morgen i Akersgata – på veien mot grønnere IT og en mer bærekraftig fremtid.


Agenda

08:30-09:00 Frokost
09:00-09:10
Velkommen
09:10-09:25 
Teknologi som plattform for bærekraft, Kjell Arne Yttervik, Country Lead, Google Cloud
09:25-09:40 
Tiltak for grønnere vekst og smart fremtid, Mali Hole Skogen, Teknologi- og bærekraftsdirektør, IKT-Norge
09:40-09:55
Gjør riktige ting – og gjør tingene riktig, Morten Forfang, fagdirektør i Computas og Cato Aune, Nordic Partner Engineer, Google Cloud
10:00-10:30
 Mulighet for spørsmål, diskusjon og mingling

Foredragsholdere

Kjell Arne Yttervik har ledet Google Cloud Norge siden 2020. Han over 20 års erfaring fra IT-bransjen og hatt sentrale stillinger i bl.a. IBM og Cisco. Kjell Arne har en sterk kompetanse og fokus på sky og å skape bærekraftige resultater.

Mali Hole Skogen er teknologi- og bærekraftsdirektør i IKT Norge. Hun har tidligere ledet klyngen for fornybar teknologi (OREEC), organisasjonen Hold Norge Rent og flere andre prosjekter og organisasjoner. Hun har et stort engasjement for digitalisering som verktøy for utviklingen av smarte, bærekraftige byer, kommuner og samfunn.

Morten Forfang er fagdirektør i Computas AS og administrerer nye løsninger for sky, maskinlæring, IoT og big data for selskapet. Han har en Ph.D. innen kunstig intelligens og har jobbet med å utvikle IT-løsninger for offentlig og privat i over to tiår.

Cato Aune er Nordic Partner Engineer i Google Cloud. Han er spesialist på sky-migrering og grønne sky-prosjekter. Cato har over 25 års erfaring fra IT-bransjen, og selskaper som Telenor, NextGenTel og Sysco.

Portrettbilde av Rune Hagbartsen

Vil du vite mer?

Ta kontakt for en uforpliktende prat!

Rune Hagbartsen

Google Cloud Premier Partner

Computas er Google Cloud Premier Partner og har et av Nordens ledende ekspert-miljø på Google Cloud Platform. Computas har Google-spesialisering innenfor Application Development, og har en rekke erfarne Google Cloud-eksperter.