Inspirasjonsfrokost med Computas: Hvordan lede digital transformasjon?

Torsdag 15. april 2021, 08:30-09:55 (se opptak nedenfor)

Hvordan lykkes med digitalisering som stadig øker farten? Og hvordan lede for å sikre at vi får alle med? Vi kickstarter sendingen med Kathrine Aspaas – kjent fra sine mange år som kommentator og lederskribent i Aftenposten, som snakker om den emosjonelle revolusjonen, og det som er unikt for oss mennesker. Deretter snakker Ellen Daleng, fagdirektør for arbeidsmetodikk i Computas, om hvordan få maksimal utnyttelse av digitale samarbeidsformer og Morten Forfang, fagdirektør for sky, AI og IoT i Computas, avslutter med å gi deg råd på 3 områder som leder virksomheten og samfunnet videre på riktig vei.

Faglig program

Kl. 08.30 – 09.15
Den emosjonelle revolusjonen

Vi står overfor en tid der selvinnsikt og emosjonell intelligens vokser frem som de store suksesskriteriene i arbeidslivet. Når datamaskinene tar seg av det kalde og fysisk tunge arbeidet, må vi dyrke det som er unikt for oss mennesker: Relasjoner og emosjonell rikdom. Hvordan styrke pågangsmotet i virkelig krevende tider? Hvordan bygge emosjonell styrke, slik at du når målene dine og har det bra underveis?

Kathrine Aspaas er gründer av landets første emosjonelle treningsstudio, som har vokst til 14.000 kunder på under 3 år. Hun er kjent fra sine mange år som kommentator og lederskribent i Aftenposten. Hun har skrevet bestselgeren «Raushetens Tid» hvor hun hevder at vi beveger oss mot en mer åpen, rausere tidsalder.

Kl. 09.15 – 09.30
Hvordan få maksimal utnyttelse av digitale samarbeidsformer?

Det sies at koronapandemien har medvirket til at vi har tatt sjumilssteg i digital transformasjon. Men er det egentlig digital transformasjon hvis vi sitter 8 timer per dag i videomøter og jobber i dokument-mapper som vi deler i skyen? Hvilken rolle spiller forvaltning av informasjon og opplæring av alle ansatte? Og hvor ligger ansvaret? Digitalisering handler ikke bare om verktøy, det handler om å tenke nytt om måten vi utfører arbeidet vårt på.

Portrettbilde av Ellen Daleng

Ellen Daleng er fagdirektør for arbeidsmetodikk i Computas. Hennes faglige teft og problemløsende blikk har reddet mange bedrifter i deres møte med modernisering. Med over 25 års erfaring fra IT-bransjen, har hun vært sentral i flere spennende prosjekter. Ellen bistår kunder i innføring av smidig tankesett, og er en erfaren Agile Coach.

Kl. 09.30 – 09.45
Digitalisering på rett vei – disse 3 områdene må du ha en plan for

Digitalisering er avgjørende for både bedrifters konkurransekraft og opprettholdelse av velferdsstaten. Men stadig møtes vi av digitaliseringens bakside, spesielt i media. Det skrives om hacker-angrep, personopplysninger på avveie og roboter uten moralsk kompass. I denne lyntalen gir vi deg råd på 3 områder – sikkerhet, automatisering og kunstig intelligens, som leder virksomheten og samfunnet videre på riktig vei

Portrettbilde av Morten Forfang

Morten Forfang er fagdirektør i Computas AS og forvalter for firmaet nye løsninger innen sky, maskinlæring, iot og big data. Han har en Ph.D. i kunstig intelligens og har jobbet med utvikling av IT-løsninger for det offentlige og private i over to tiår.

Kl. 09.45 – 10.00
Q&A