Inspirasjonsfrokost med Computas: Skap verdi med teknologi

28. Mar 08:00-10:00

Akersgata 35-39, 0768 Oslo

Computas inviterte til ny runde med Inspirasjonsfrokost i Akersgata tirsdag 28. mars. Kravene til endringsdyktighet, raskere leveranser og strammere kostnadskontroll øker. Dette krever at virksomheter evner å utnytte ressursene bedre, ta i bruk ny teknologi og løse forretningsbehov på en fremtidsrettet måte. Kanskje er det nettopp teknologi som skal være vekstmotor og skape den neste suksesshistorien i din virksomhet? Og hva kreves av ditt lederskap i denne situasjonen? 

Faglig program

Velkomst og felles foredrag

Kl. 08.00 – 08.30
Dørene åpner – Frokost og mingling

Kl. 08.30 – 09.15
Digital verdiskapning og vekststrategier
Digitalisering er en sentral vekstmotor, og teknologi blir den største maktfaktoren i fremtiden. Det er opp til oss å utnytte disse mulighetene. De skaper nye muligheter på tre plan: effektivisering (samme tjenester og produkter vi har i dag, bare billigere, raskere, bedre), nye forretningsmodeller (nye tjenester og produkter som oppfyller nye behov) og bærekraft (som langsiktig vekstmotor). Silvija skal snakke om hvordan dere, som bedrift, individ og region, kan gjøre dere robuste og sterke i den nye teknologiverden.

Silvija Seres har bakgrunn fra algoritmeforskning i Oxford, utvikling av søkemotoren Alta Vista i Silicon Valley, strategisk ledelse i Fast Search and Transfer, og tjenesteutvikling i Microsoft. Hun jobber nå som styremedlem i flere store selskaper, inkludert DNV og Ruter og som aktiv investor i flere teknologibedrifter. Med sin helt spesielle evne til å gjøre ting jordnært, reelt og forståelig, handler Silvija Seres’ foredrag om digitalisering og teknologisk omstilling.

Track 1

Kl. 09.30 – 09.50
Kundecase: Hvordan jobber eSmart Systems med kunstig intelligens og sky-teknologi?
La deg inspirere av Norske eSmart Systems – de var blant de første i verden til å utvikle teknologiske løsninger for inspeksjon, utvikling og vedlikehold av kraftnettet basert på kunstig intelligens. De er i dag verdensledende på dette området, med store kunder både i Europa og USA. 

Erik Åsberg, CTO i eSmart System, vil fortelle om hvordan de, ved bruk av kunstig intelligens og skyen, sørger for at strømnettet vårt er i god tilstand. Et utrolig viktig arbeid, ettersom strømnettet er den viktigste infrastrukturen vi har for å nå klimamålene våre.

Track 2

Kl. 09.30 – 09.50
Løsninger folk elsker – er det mulig?
De fleste virksomheter ønsker å skape verdi ved å sette brukeren eller kunden i fokus. Men hvordan gjør du dette til noe mer enn en festtale? Hva er egentlig hemmeligheten bak løsninger folk elsker? Ram Yoga har i mer enn 20 år hjulpet virksomheter med å levere bedre tjenester for sine kunder og brukere. I dette foredraget presenterer han eksempler og tips til hvordan man raskt kan komme i gang med innsiktsarbeid og brukertesting.

Portrettbilde av Ram Yoga

Ram Yoga er fagdirektør for design i Computas og har mer enn 20 års erfaring fra digital produkt- og tjenesteutvikling. Han har jobbet for både små oppstartsbedrifter, store selskaper som Hafslund, Aker Solutions, Finn, og institusjoner som UDI, Politiet og Mattilsynet. Ram er brennende opptatt av brytningspunktet mellom forretning og brukeropplevelse og holder jevnlig foredrag om design, innovasjon, kreativitet og produktutvikling.

Track 3

Kl. 09.30 – 09.50
Digital Work Design – legg til rette for effektivt teamarbeid
Den hybride arbeidsplassen har endret hvordan vi kommuniserer og samarbeider. Hvordan har ny teknologi påvirket eksisterende arbeidsprosesser, og er vi sikre på at vi har med oss alle? Hvilke muligheter finnes som vi ennå ikke har tatt inn over oss og høstet nytteverdien av?

Portrettbilde av Ellen Daleng

Ellen Daleng er fagdirektør for arbeidsmetodikk i Computas. Hennes faglige teft og problemløsende blikk har reddet mange bedrifter i deres møte med modernisering. Ellen bistår kunder i innføring av smidig tankesett, og er en erfaren Agile Coach.