Sikkerhetsdagen 2020

Computerworld inviterte til Sikkerhetsdagen 2020 i oktober, en digital konferanse i samarbeid med NorSIS og nasjonal sikkerhetsmyndighet.

Angrepene blir mer alvorlige og merkes i større grad hos bedrifter som rammes. Dette er virkeligheten nå i 2020, og bakgrunnen for Sikkerhetsdagen. Det er en utvikling innen cyber-crime, der målet ikke lenger er disrupsjon, men politisk eller økonomisk vinning. På Sikkerhetsdagen vil du få et overblikk over det stadig endrede trusselbildet. Når vi ser på problemene og utfordringene vil vi samtidig sette fokus på løsningene, og vil presentere analyser om sårbarhet og konkrete tiltak for en tryggere databehandling. Mengden data som produseres er i kontinuerlig og eksplosiv vekst, og reelle økonomiske tap er en konsekvens av utrygg data. Computas var samarbeidspartner og holdt digitalt foredrag.

Fersk undersøkelse: Rekordrask korona-digitalisering – på bekostning av sikkerhet?

Siden koronautbruddet i mars har mange norske bedrifter og organisasjoner måtte gjøre en helomvending og digitalisere seg i rekordfart. Sammen med Norstat har vi i Computas undersøkt hvilken påvirkning Covid-19 har hatt på digitalisering i offentlig og privat sektor. Hele 8 av 10 virksomheter har gjennomført digitaliseringstiltak som følge av Covid-19, men har denne rekordraske utviklingen gått på bekostning av sikkerhet og personvern? Og hvordan står det til med holdningene til sikkerhet og personvern ved bruk av skytjenester nå? Vi presenterer hovedfunnene, samt erfaringsbaserte råd til virksomheter som flytter IT-systemer til skyen.

Se opptak av foredraget her

Vil du se en oppsummering av funnene fra undersøkelsen? Les her!

Foredragsholdere

Morten Forfang

Ph.D. i kunstig intelligens og fagdirektør i Computas

Morten er fagdirektør for sky, AI og IoT i Computas. Han har en Ph.D. i kunstig intelligens og har jobbet med utvikling av IT-løsninger for det offentlige og private i over to tiår.