Tech Thursday: Bedre nattesøvn med Secure Software Supply Chain

27. Apr 08:15-09:00

Akersgata 35-39, 0158 Oslo eller digitalt

Computas inviterte til en ny runde med Tech Thursday 27. april – et uformelt frokost-arrangement med en halvtimes faglig påfyll på starten av arbeidsdagen. Denne gangen tok vi et dypdykk i sikre forsyningskjeder – også kjent som Secure Software Supply Chain eller S3C. Det var mulig å delta enten hos oss i Akersgata eller digitalt.

En sikker forsyningskjede (Secure Software Supply Chain eller S3C) sørger for at IT-avdelingen kan sove bedre om natten. Ofte brukes begreper som Software Supply Chain Security, SBOM, SLSA, VEX m.fl. i denne sammenhengen.

Men hva betyr det egentlig og hvordan kommer man i gang? Vår ekspert ga en kort introduksjon til temaet og tips om hvor man kan begynne, illustrert med konkrete eksempler og grep som kan forbedre nattesøvnen din.

Målgruppen for arrangementet var de som har en rolle eller interesse i krysningpunkt mellom arkitektur, sikkerhet, og programmering, som feks arkitekt, utvikler, sikkerhetsansvarlig, teknologisjef, DevOps- eller SRE-ingeniør.

Michael Gfeller er sjefsingeniør i Computas og en av våre mest erfarne konsulenter, med lang fartstid som utvikler og arkitekt. Han er en overbevist tilhenger av DevOps/SRE og moderne applikasjonsutvikling i samspill med cloud-native prinsipper.

Agenda

Kl. 08.15-08.30
Frokost og mingling

Kl. 08.30-09.00
Secure Software Supply Chain med Michael Gfeller, sjefsingeniør for Computas.

Kl. 09.00-09.30
Mingling og diskusjon for de som ønsker det