Skreddersydd program for sommerstudenter
I over ti år har studenter fått prøve seg på reelle kundecases hos konsulentselskapet Computas i løpet av sommeren. I år er intet unntak, og Computas ønsker 15 studenter velkommen til et skreddersydd sommerstudentprogram i sine lokaler i Akersgata, riktignok med hensyn til gjeldende anbefalinger for smittevern. I tillegg til å arbeide med prosjektene deltar studentene på spennende, faglige foredrag og sosiale aktiviteter.
Knapt en uke inn i programmet treffer vi Marianne Santos Alvær (25) fra UiO og Kristoffer Nyvoll (22) fra NTNU. Året i år har vært preget av hjemmestudier for studentene, og motivasjonen for en sommerjobb hvor arbeidet gjennomføres i team er stor.
– Som student i Oslo har jeg ikke vært på skolen i det hele tatt, men bare sittet hjemme, forteller Marianne. Da jeg fikk beskjed om at vi skulle inn på kontoret i sommer, ble jeg veldig glad!
Tre spennende prosjekter
I år får studentene bryne seg på tre ulike prosjekter hos spennende kunder. Kristoffer skal sammen med fem andre studenter jobbe på et prosjekt titulert “Smartanalyse for en grønnere by”. Her skal studentene komme frem til en løsning som viser hvordan mikromobilitet i kombinasjon med andre datagrunnlag påvirker CO2-utslipp i Oslo.
– Vi har dyktige veiledere som har jobbet med fagfeltet sitt i flere år som vi lærer mye av. Vi får også muligheten til å gå i dybden på den teknologien vi er interessert i, sier Kristoffer.
Marianne er i et team på fire studenter som samarbeider med TV-aksjonen om en løsning som skal visualisere data slik at TV-aksjonen kan ha god innsikt underveis i rekrutteringsarbeidet av bøssebærere. Shamaila Marita Lein fra TV-aksjonen stiller seg svært positiv til samarbeidet med studentene
– Vi er interessert i kompetansen, hodene og ideene, og er meget takknemlige for å ha sommerstudenter fra Computas med oss på laget i år, sier hun.
Helsedirektoratet er også en av dem som har invitert Computas’ sommerstudenter til et av sine prosjekter. Her skal studentene finne en løsning for automatisering av saksbehandling som i dag foregår manuelt.
– Jeg er så glad for at vi får muligheten til å jobbe sammen med, og får hjelp av sommerstudentene og Computas. Det å få studenter som kan bidra med sin kompetanse og friske blikk er en stor verdi for oss når de nå skal jobbe med hvordan vi i Helsedirektoratet kan vurdere bedre løsninger for saksbehandling av tilskudd. Vi gleder oss veldig til å se resultatet og har store forventninger til at dette blir et viktig bidrag inn i det videre arbeidet med digitalisering av tilskuddsområdet, sier Avdelingsdirektør for utvikling og digitale kanaler hos Helsedirektoratet, Wenche Snell.
En verdifull investering i fremtiden
Sommerjobben gir studentene god innsikt i arbeidshverdagen som konsulent. I Computas sitt sommerstudentprogram er studentene selv ansvarlige for prosjektene, under god oppfølging av veileder.
Kristoffer har akkurat fullført sin bachelorgrad i informatikk ved NTNU i Trondheim. Han forteller om flere fordeler ved å bruke sommeren på et internship.
– Den praktiske erfaringen vi får gjennom sommerjobben i Computas er et viktig supplement til teorien vi lærer på universitetet. Det er viktig å kunne vise at man har fått relevant og god arbeidserfaring i løpet av studietiden, og det er et kvalitetsstempel å få dette fra en solid og anerkjent bedrift som Computas, sier han.
Marianne som går inn i sitt femte år på UiO forteller at hun var spent i forkant av programmets oppstart, særlig på hva som var forventet av studentenes faglige nivå.
– jeg var litt bekymret for at jeg skulle dukke opp på jobb og oppleve at det var forventet at vi skulle kunne alt allerede. Heldigvis forstod jeg ganske raskt at alle studentene har ulik kunnskap, og at vi er her for å lære og å utvikle oss som personer og i team, sier Marianne.
– Det er også en fin måte å bli kjent med folk fra andre skoler og å bygge nettverk, avslutter hun.