NDC 2023 — dette vil du ikke gå glipp av

NDC 2023 — dette vil du ikke gå glipp av

Mye har skjedd siden NDC først ble arrangert for 15 år siden. Konferansen har vokst mye og forandret seg fra å være en todagers konferanse i 2008 med to ulike tracks (.NET og Agile) i Oslo til å være flere dagers arrangementer i blant annet Oslo, London, Sydney og Porto.

Årets konferanse i Oslo strekker seg over hele 5 dager, med over 20 workshops, 180 talks og 165 speakers fordelt på 42 tracks så ulike som Gaming, AI, Ethics, Tools og People, men samtidig er alle relevant for oss som jobber med og for IT.

Å legge en plan uten å måtte velge bort mange talks man gjerne skulle vært med på er alltid vanskelig, men i år er det rett og slett en umulig oppgave. Heldigvis kan man trøste seg med at alle talks vil bli lagt ut på Youtube etterpå. Ikke helt det samme som å være der selv, men det hjelper.

Jeg personlig vil hente inspirasjon til min arbeidshverdag gjennom talks om .NET, architecture, cloud, DDD, TDD, DevOps, MicroServices med mer.

Men jeg må innrømme at når jeg nå skriver dette, kjenner jeg at det blir en vanskelig oppgave å sette opp dagen min uten å frykte at jeg går glipp av noe.

Sikkert er det at jeg skal starte med 2 dagers workshop med Jayson Taylor “Practical Clean Architecture with .NET 7”. Dette blir første gang jeg er med på en workshop på NDC, så jeg er veldig spent og full av forventninger. Det var mange spennende workshops i år og å måtte velge en var allerede vanskelig, til slutt måtte jeg velge bort Dylan Beattie’s “Introduction to Distributed Systems with C# and .NET” og Filip Ekberg’s “Developing with C#”.

Etter det vil jeg hvertfall prøve å høre Corstian Boerman om “How complex software impacts your cognitive abilities”.

I tillegg vil jeg også gjerne få med meg Chris Klug når han snakker om “Stop using Entity Framework as a DTO provider!” og Ben Dechrai om “Clean Code: Be The Hero”

Samtidig har jeg også veldig lyst til å høre om tematikker som ikke er en like stor del av min hverdag. For eksempel AI som “alle” snakker om nå, og ikke minst de etiske problemstillingene som alle treffes av men ikke tenker på så ofte. I denne kategorien planlegger jeg å se Luise Freese og Iona Varga sin spennende talk “The AI ethics session nobody knew we needed”, Yashoda Sing med “AI for Inclusive Society — Responsible AI” og Dylan Beattie sitt “Email vs Capitalism, or, Why We Can’t Have Nice Things”.

Men NDC er også et fantastisk sted for å møte gamle kolleger. Eks-Computasser Bjørn Einar Bjartnes skal holde en todelt workshop om “Artisanal HTTP — or HTTP by hand”. Også tidligere Computas-kollega Einar Høst holder foredrag og skal forklare oss “Modelling vs Reality”. Det er det absolutt verdt å få med seg .

Det er også verdt å nevne at foregår en masse spennende Lightning Talks hver dag. Dette er foredrag på 10–15 minutter med konsentrert visdom som man aldri blir mett av.

Uansett hva jeg velger og hvilke sesjoner jeg ender opp i, etter denne innholdsrike uka vil jeg garantert være ladet med masse motivasjon, inspirasjon og nyttig kunnskap.

Gleder meg!!


NDC 2023 — dette vil du ikke gå glipp av was originally published in Compendium on Medium, where people are continuing the conversation by highlighting and responding to this story.