200 teknologer kodet for TV-aksjonen og Barnekreftforeningen
Årets TV-aksjon går til Barnekreftforeningen. For femte året på rad, inviterte Computas til kodekveld og foredrag for å sette fokus på årets formål og samle inn penger.
Computas har selv utviklet workshopen “Kode med mening”, en kodelek der deltakerne får bryne seg på oppgaver til inntekt for en god sak. Kodingen foregikk parallelt på Computas’ kontorer i Oslo og Trondheim, og det var et rekordhøyt oppmøte med til sammen 200 kodeglade deltakere. For hver oppgave som ble løst, donerte Computas penger til TV-aksjonen. Til sammen kodet utviklerne seg frem til en donasjon på hele 116.000 kroner. Arrangementet kommer i tillegg til en rekke andre aktiviteter og donasjoner fra Computas til TV-aksjonen.
Computas har støttet TV-aksjonen siden 2018 og bidrar i tillegg til donasjoner med pro bono IT-utvikling for sekretariatet.
– Vårt forhold til TV-aksjonen har gjennom disse årene utviklet seg til et nært og givende partnerskap der vi får bidra med både vår kompetanse og vårt engasjement. Det motiverer oss, og det er gøy at vi klarer å få med oss stadig flere på disse arrangementene, forteller Trond Eilertsen, administrerende direktør i Computas.
Verdifullt samarbeid
Både i Oslo og Trondheim ble arrangementet åpnet av Computas og representanter fra TV-aksjonen. I Oslo understreket lederen for TV-aksjonen, Nina Elisabeth Larsen, viktigheten av næringslivets bidrag til å sette fokus på TV-aksjonens formål. Pengene som i år doneres til Barnekreftforeningen skal brukes til å etablere familiehus nær sykehusene i Tromsø, Bergen, Trondheim og Oslo, der alvorlig syke barn kan være sammen med sin familie. I den forbindelse var også Hanne Kristin Dokken, frivillig i Barnekreftforeningen, til stede under åpningen av arrangementet i Oslo. Hun delte sin personlige historie om da sønnen var kreftsyk og fikk livsforlengende behandling frem til han døde. Hennes historie viste hvilken forskjell det innebærer for familier i en slik situasjon å kunne være samlet, og det er dette familiehusene skal bidra til.
I tillegg til kodeworkshop var det foredrag ved både Computas-ansatte og inviterte gjester. Overlege Aina Ulvmoen og KI-forsker Atle Bjørnerud ved Oslo universitetssykehus fortalte om hvordan de ved bruk av teknologi og kunstig intelligens skal skape mer persontilpasset, målrettet behandling for unge pasienter basert på systematisering av store datamengder fra MR-bilder. Arbeidet vil tildeles forskningsmidler fra Barnekreftforeningen i 2024.