NOKIOS 2022

Norsk konferanse for IKT i offentlig sektor (NOKIOS) er en møteplass for alle aktører som kan bidra til bedre og mer effektive offentlige tjenester i Norge ved god bruk av IKT. Årets konferanse gikk av stabelen 25. – 27. oktober – i Trondheim, med hovedtema «Slipp dataene fri, de er våre!». Computas deltok i programrådet og bidro med både workshop, foredrag og stand. Sammen med Utlendingsdirektoratet (UDI) var vi også finalist til Fyrlyktprisen.

En av årets tre beste offentlige innovasjoner

Fyrlyktprisen skal fremme utveksling av erfaringer og kunnskaper om IKT i forvaltningen og synliggjøre og støtte innovativ bruk av IKT. Prisen deles ut til en institusjon som har utmerket seg særlig positivt innen IKT-området, som kan tjene som et forbilde for andre, og som derfor fortjener tittelen ”Årets IT-fyrlykt i offentlig sektor”. Utlendingsdirektoratets (UDI) løsning for automatisering av søknadsprosessen for statsborgerskap, utviklet i samarbeid med Computas var nominert som en av tre finalister. Det var Skattetaten som ble årets fyrlykt for sitt arbeid med «Obligatorisk tjenestepensjon, deling av data og tilsyn». At juryen valgte ut og nominerte UDIs løsning for automatisering av søknadsprosessen for statsborgerskap, utviklet i samarbeid med IT-selskapet Computas, er uansett en stor anerkjennelse – både til samfunnsnytten og innovasjonsgraden i løsningen.

Vårt utstillerseminar

IT-arkitekter og innovatører – hund og katt eller samstemte partnere
Onsdag 26. oktober kl. 14:00–14:30 Rom: Cosmos 3C

Digitalisering skal gi effekt kjappere enn tidligere. Vi skal innovere raskt, med smidig tilnærming og samtidig levere med høy kvalitet gjennom PoC’er og MVP’er. Samtidig vet vi at rammebetingelsene for å få dette til er svært varierende, ikke minst IT-arkitekturen. Men hvordan kan vi likevel få til innovasjon på legacysystemer og “gammel” arkitektur? I dette foredraget vil vi belyse hvordan virksomheter kan få dette til ved å bruke «pace layered application strategy». Tilnærmingen vil gi deg innsikt til både å ivareta teknologivalg, samtidig som du får levert nyskapende tjenester.

Portrettbilde av Thomas Pettersen

Thomas Bech Pettersen er CTO i Computas og en sentral deltager i Computas’ strategiarbeid. Han har arbeidet med strategi i Computas i forskjellige roller siden 1996. Thomas har dyp kompetanse i krysningsfeltet mellom forretningsstrategi, løsningsutforming, teknologi og prosjektledelse.

Portrettbilde av Ram Yoga

Ram Yoga er fagdirektør for forretnings- og tjenestedesign i Computas og har mer enn 20 års erfaring som designer og rådgiver. Han har særlig kompetanse på brukersentrert design og smidige metoder, og har i mer enn 15 år jobbet med å få store organisasjoner til å levere bedre tjenester for sine kunder og brukere gjennom denne tilnærmingen.

Andre Computas-aktiviteter

Workshop 7: Hvordan bør man definere og måle verdi i offentlig sektor?
@Cecilie Aungrind i Computas / Accenture / KLP / Universitetet i Agder / Universitetet i Sørøst-Norge
Hva er verdi, og hvordan kan vi måle det? Hvilken rolle spiller data når vi skal definere og måle verdiskaping i offentlig sektor i fremtiden? Verden er mer uforutsigbar enn noen gang. Det er stadig viktigere at offentlig sektor er med i transformasjonen for å skape langsiktig verdi for sine innbyggere. Les mer om workshopen her!


Sesjon 4B: Innovative digitale løsninger – teori og eksempler fra offentlig sektor 
@Ram Yoga i Computas
/ Kantega / NAV
​Det finnes et utall ulike innovasjonsprosesser og metodikker som er nyttige ved utvikling av digitale offentlige tjenester. Hvordan skal man navigere i dette mulighetsrommet og hvor i all verden skal man egentlig starte? Les mer om sesjonen her!