Yggdrasil 2024

Mandag 15. og tirsdag 16. april 2024

Computas var stolt sponsor av Yggdrasil! En av Norges viktigste faglige møteplasser for digitale brukeropplevelser. Ram Yoga, fagdirektør for design og brukeropplevelse i Computas, har vært en aktiv foredragsholder på konferansen siden 2005, og i år var intet unntak. I tillegg til foredraget Ikke vær redd for litt regning holdt han og Åse Lilly Salamonsen, designer i Computas, workshop. Vi stod også på stand og fikk hederlig omtale som finalist til Brukeropplevelsesprisen.

Tren på å ta beslutninger i krevende situasjoner gjennom beslutningsspill

Som designer jobber du tett opp mot mange interessenter og kan ende opp i krevende, stressende – til og med ubehagelige – situasjoner der du må ta beslutninger under press. Det første du søker er mer informasjon og vil ha mer tid, men det er ikke alltid du har det.

En teknikk som Forsvaret bruker for å trene på å ta bedre beslutninger under stress er taktiske beslutningsspill.

I denne workshopen tar Ram og Åse deg gjennom hvordan man kan bruke beslutningsspill til å trene på å ta beslutninger i sånne situasjoner. Du får en innføring i intuitiv vs analytisk beslutningstagning, hva beslutningssspill er, og hvordan det kan brukes innen design. Deretter skal det gjennomføres beslutningsspill i grupper. Du vil kjenne litt på puls og krevende situasjoner, og trene på hvordan du kan håndtere disse situasjonene.

Portrettbilde av Ram Yoga

Ram Yoga

Ram er fagdirektør for design og brukeropplevelse i Computas og har 25 års erfaring fra digital produkt- og tjenesteutvikling. Han har jobbet for både små oppstartsbedrifter, store selskaper som Hafslund, Aker Solutions, Finn, og institusjoner som UDI, Politiet og Mattilsynet. Ram er brennende opptatt av brytningspunktet mellom forretning og brukeropplevelse, og holder jevnlig foredrag om design, innovasjon, kreativitet og produktutvikling.

Åse Lilly Salamonsen

Åse Lilly Salamonsen jobber som designer i Computas, hvor hun har jobbet i prosjekter for Utdanning.no, Teknisk museum og oppstartsbedriften Bikeloop. Hun har en master i design fra Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo, med spesialisering innen tjenestedesign. Hun er også leder for konsulentklubben i Computas, et faglig program for nyutdannede som har som formål å bygge trygge og dyktige konsulenter.

Foredrag: Ikke vær redd for litt regning!

Vi må tallfeste det vi bidrar med for å vise forretningsverdi.

Ofte klager vi i UX-bransjen på at ledelsen ikke forstår verdien av design og brukeropplevelse. Men er det kanskje vi som må bli flinkere til å snakke et språk som ledelsen forstår? Og ikke minst, forklare hvordan dette hjelper virksomheten å nå sine mål? Hvis vi gjør det, bør vi også klare å skaffe oss rammene til å levere enda bedre løsninger.

I dette foredraget skal Ram fortelle om hvordan vi kan kommunisere annerledes, hvilke begreper som kan brukes – og gisp! – hvordan vi kan tallfeste effekten av det vi prøver å oppnå.