Computas og DFØ nominert til Brukeropplevelsesprisen

Computas er sammen med Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) nominert til Brukeropplevelsesprisen for Nye Doffin. Prisen deles ut under Yggdrasilkonferansen i Sandefjord mandag 15. april.

Brukeropplevelsesprisen hedrer utviklere, designere og virksomheter som har utviklet digitale løsninger som oppfyller prinsippene for universell utforming, god design og gode brukeropplevelser.

Prisen deles ut for første gang i år, som et tiltak i regjeringens handlingsplan for universell utforming 2021-2025: “Bærekraft og like muligheter – et universelt utformet Norge”. Årets finalister er Computas og DFØ med Nye Doffin og NAV med arbeidsavklaringskjema.

Juryen består av seks personer, med solid kompetanse på universell utforming og brukeropplevelse (UX), frontend-utvikling og brukererfaring. I forbindelse med nominasjonen uttaler juryen følgende:

– Den digitale løsningen DFØ og Computas har utviklet demonstrerer evner til å lytte til brukernes behov, forstå deres utfordringer og levere løsninger som virkelig gjør en forskjell. Som finalister til Brukeropplevelsesprisen har de vist at de er blant de beste innen universell utforming, grensesnittutvikling, god design og ja, god brukeropplevelse. Vi mener denne innsatsen fortjener anerkjennelse og feiring.

Avgjørende infrastruktur for norsk næringsliv og offentlig sektor

Doffin er den norske databasen for kunngjøringer fra offentlig sektor. Plattformen gjør det enklere for leverandører å finne relevante anskaffelseskonkurranser og delta i dem. Doffin er en helt avgjørende infrastruktur for norsk næringsliv og offentlig sektor, og gevinstene med kunngjøring tilsvarer 740 milliarder kroner i året. Databasen kobler leverandører og oppdragsgivere effektivt sammen, med mål om å stimulere næringsutvikling, samt å sikre effektiv ressursbruk og transparens.

– Vi har samarbeidet tett og godt med DFØ om å utvikle og designe Nye Doffin. Å motta en slik nominasjon fra en fagsterk jury er en viktig anerkjennelse av at vi sammen med DFØ har lyktes med å gjøre den nye løsningen mer effektiv med forbedret søkefunksjonaliteten og mer brukervennlig design, avslutter Trond Eilertsen, administrerende direktør i Computas.