6 tips for å høste lavthengende KI-frukter

Det blir stadig enklere å bruke kunstig intelligens til å effektivisere bestemte arbeidsoppgaver, forteller Morten Forfang, fagdirektør i Computas. (Foto: Alf Simensen/NTB)

Denne artikkelen ble først publisert digitalnorway.com 16.10.2023

Å komme i gang med kunstig intelligens må ikke være komplisert. Les hvordan du kan jobbe litt smartere med KI – uten å gjøre en masse dyre investeringer.

Ønsker du å utnytte det fulle potensialet som ligger i kunstig intelligens (KI)? Da krever det en del ressurser, organisering, kompetanse og tekniske forutsetninger. Det ligger en del jobb bak å bli en «KI-drevet» virksomhet. 

Men hvis du ønsker å utforske, eksperimentere og ta noen enkle KI-grep, finnes det en rekke kunstig intelligente verktøy som er enkle å komme i gang med. 

– Kall det gjerne «å høste lavthengende KI-frukter», sier Morten Forfang, fagdirektør i Computas. Han har en doktorgrad i kunstig intelligens og lang erfaring på området. 

Det kan være små, smarte «hacks» og funksjoner som ligger gjemt i programmer dere allerede bruker. Eller det kan være snakk om integrasjoner som gjør fagsystemet deres litt mer effektivt.

Visste du for eksempel at analyseverktøyet Power BI har en egen knapp som heter AI-transformeringer? Eller at du får tilgang til et kraftig tale-til-tekst-verktøy om du logger på Word i nettleseren? 

Snart kan dessuten Copiloter hjelpe deg med å lage powerpointer, utvikle apper, generere rapporter og skrive møtereferater. 

Trenger ikke snu opp ned på forretningsmodellen

Forfang forteller at slike lavterskelverktøy kan gi bedriften effektiviseringsgevinster, frigjøre tid og gjøre bestemte arbeidsoppgaver litt enklere. 

Det – uten at dere nødvendigvis trenger å snu opp ned på forretningsmodellen, kjøpe masse dyr teknologi eller hyre inn utviklere for å skreddersy løsninger. 

– Dette revolusjonerer kanskje ikke virksomheten, men finner dere et område hvor dere kan gjøre en oppgave litt raskere, så får noen en enklere arbeidshverdag, poengterer Forfang.

Lag «egne» varianter av ChatGPT med litt skreddersøm 

Lavterskelverktøy som ChatGPT er åpent og tilgjengelig for alle. Det er enkelt å bruke, og det krever ikke spesielt mye mer av deg enn sunn fornuft, kritisk sans – og at du opererer innenfor det som er lov i henhold til GDPR og andre lover og retningslinjer for digital forretningsdrift.  

Kan du i tillegg litt om prompt engineering, har du et godt utgangspunkt for å begynne «å høste lavthengende KI-frukt»!

Tar man dette et skritt videre med litt skreddersøm og ressurser, kan kunstig intelligens kobles opp mot bedriftens interne data og systemer dere bruker fra før.

Forfang forteller at det er der potensialet virkelig ligger. 

Et eksempel er hvordan Azure tilbyr en tjeneste for bedrifter som ønsker å bruke språkmodellen bak ChatGPT – nemlig GPT-4 – til å lage egne tjenester og funksjoner, i virksomhetens eget miljø: Azure Open AI Service. 

– Det høres kanskje komplisert ut, men i praksis betyr det at alle virksomheter relativt enkelt kan lage sine egne versjoner av ChatGPT, basert på egne behov og egne bedriftsdata, sier Forfang, og legger til: 

– Eller de kan koble språkmodellen til andre forretningsapplikasjoner. Som å tolke kundeforespørsler, lage chatbots, oppsummere møter eller lignende. 

Dette er også noe av potensialet som ligger i Copiloter. Les mer om hva det er og hvordan du kan bruke dette her

Jobb med kulturen

Forfang forklarer at det å eksperimentere og teste ut kunstig intelligens er viktig, fordi det utvikler kompetanse. 

– Kompetanse er gjerne det springende punktet som gjør at en bedrift kan ta spranget fra å «leke litt med ChatGPT», til å ha noe som faktisk leverer på forretningsmål. Noe som gir en effektiviseringsgevinst eller en ny tjeneste. 

Dette henger tett sammen med bygging av kultur. Derfor råder Forfang til å sette av tid til ideer, workshops hvor dere definerer «pain points» i virksomheten og KI-pilotprosjekter hvor dere forsøker å håndtere disse:

– Det er verdifullt når alle i virksomheten får litt «møkk på fingrene». Selv om ikke hver KI-løsning passer for alle, kan den kulturelle transformasjonen fra å prøve og justere være den mest betydningsfulle gevinsten fra slike prosesser.