Atlassian slår sammen Jira Software og Jira Work Management til ett produkt

Atlassians Team '24-konferanse er i gang i Las Vegas, og 1. mai presenterte de en viktig produktnyhet: Jira Software og Jira Work Management slås sammen til ett produkt.

Jira Software har gjennom en årrekke vært et viktig produkt for smidige team over hele verden. På samme måte har Jira Work Management hjulpet team med å håndtere arbeidsoppgaver. Når Atlassian nå forener disse to produktene har de enkelt og greit gitt produktet navnet Jira.

Gjennom Jira introduserer Atlassian nå ett enkelt produkt der alle team kan samle mål og prioriteringer, spore og samarbeide på arbeidsoppgaver og få innsikten de trenger.

Nye funksjoner

Atlassian introduserer også en rekke nye funksjoner som vil gjøre produktet mer brukervennlig og fleksibelt:

Goals

Jira-brukere vil nå ha muligheten til å inkludere “goals” direkte i prosjekter og oppgaver, noe som øker synligheten og samsvaret på tvers av team. Denne funksjonen gjør at team kan knytte arbeid til spesifikke mål, fremme samhørighet og klarhet. I tillegg kan brukere utforske «Goal catalogue» for å få tilgang til en liste over bedriftens mål og de teamene som er involvert.

Plans

Atlassian introduserer forbedringer i Jira Plans (tidligere kjent som Advanced Roadmaps). Brukere vil kunne dra nytte av nye funksjoner som kalendervisning, oppdatert oversikts-view, og et strømlinjeformet grensesnitt for enklere planlegging og navigering.

List View

Tidligere var dette en eksklusiv funksjon i Jira Work Management, men som nå er tilgjengelig for alle brukere gjennom det nye produktet. Denne funksjonaliteten gjør at man kan visualisere arbeidsoppgaver i et regneark-format, uten behov for å navigere til individuelle saksoversikter.

Atlassian Intelligence

Atlassian introduserer AI-drevne funksjoner til Jira. Disse er for øyeblikket tilgjengelig i beta for Premium og Enterprise-brukere. 

Hva betyr dette for Jira Software-brukere?

Du trenger du ikke å foreta deg noe dersom din organisasjon i dag bruker Jira Software. Dere får tilgang til nye Jira fra 1. mai 2024.

Hva betyr dette for Jira Work Management-brukere?

Hvis du for øyeblikket bruker Jira Work Management, vil du fortsatt ha tilgang til produktet til tidlig i 2025. Abonnementet ditt vil deretter bli automatisk migrert til et Jira-abonnement.

Når dere har migrert vil du og teamene dine ha full tilgang til det nye produktet. Migreringen vil ikke påvirke eksisterende prosjekter.

Fra nå av vil ikke Jira Work Management lenger være mulig å kjøpe.

Vil du vite mer?

Ta kontakt for en uforpliktende prat!

Preben Huseby

Trykk her for kontaktskjema