Har du husket backup av Atlassian Cloud?

Den 15. februar ble Atlassians serverprodukter faset ut til fordel for den skybaserte versjonen. Dette gjør at mange norske bedrifter har migrert verktøy som Confluence og Jira nå til Atlassian Cloud. Og da må man også tenke nytt når det kommer til backup.

For til tross for at skyløsninger blir ansett som sikkert, er det mange som glemmer å tenke på backup av sine sky-applikasjoner. Man har man nemlig i utgangspunktet ingen garanti for at ting i skyen ikke kan forsvinne. Dette gjelder også i Atlassian Cloud.

Hvorfor trenger du backup av Atlassian Cloud?

– Selv om skybaserte verktøy har høye sikkerhetsstandarder og skyen anses som sikker, er det alltid risikoer å ta hensyn til. Det er ikke alltid så enkelt som det ser ut til, sier Irina Bulf, rådgiver i Computas. 

Datatap kan oppstå på flere måter – for eksempel menneskelige feil, teknisk feil eller sikkerhetsbrudd. Og dersom man først havner i en situasjon hvor man mister data er det ønskelig å få gjenopprettet dataen så fort som mulig.

– Sikkerhetskopiering av skyen muliggjør rask gjenoppretting, som igjen fører til umiddelbar korrigering av feil og samsvar med lover og regler. Dette resulterer i forretningskontinuitet, forteller Bulf

Hvordan kan du sikre dine data?

Computas har inngått partnerskap med HYCU – en ledende leverandør innen skybackup- og gjenoppretting løsninger. HYCU leverer automatisert og enkel sikkerhetskopiering og gjenoppretting for dine Confluence, Jira og Jira Service Management-applikasjoner. Med HYCU kan du trygt beskytte dine data i Atlassian Cloud, og sørge for at de alltid er sikre, gjenopprettbare og i samsvar med regelverket.

– Ved å kombinere vår ekspertise med HYCU’s innovative teknologi, kan vi nå tilby våre kunder enkle, pålitelige og kostnadseffektive løsninger for å beskytte deres data i Atlassian Cloud, sier Irina Bulf

Les mer om hvordan HYCU sikrer gjenoppretting av Atlassian Cloud.

Vil du vite mer?

Ta kontakt for en uforpliktende prat!

Preben Huseby

Trykk her for kontaktskjema