Stor interesse for data build tool (dbt)

Anders Elton, fagdirektør for data og smartanalyse i Computas var initiativtaker for Oslo dbt Meetup.

Det var fullt hus hos Computas onsdag kveld da Oslo dbt Meetup hadde sin første samling. – Dette er en viktig møteplass for å dele erfaring og styrke miljøet rundt en raskt voksende teknologi, sier fagdirektør for data og smartanalyse i Computas, Anders Elton.  

I introduksjonstalen kunne Ernesto Onagro fra dbt labs avsløre at Norge er ledende blant de skandinaviske landene i bruk av dbt. Engasjementet fra publikum under arrangementet kunne bekrefte stor interesse for rammeverket. 

Dbt står for Data Build Tool, og er et rammeverk som hjelper utviklere og analytikere å bygge, vedlikeholde og teste datamodeller. Rammeverket har de seneste årene blitt ekstremt populært blant aktører innen data engineering og dataanalyse. Dette i stor grad som et resultat av økt etterspørsel etter skybaserte datavarehus som Snowflake, BigQuery og Databricks.

Engasjert forsamling

Kvelden åpnet med middag og foredrag fra fagdirektør i Computas, Anders Elton. Elton, som er initiativtaker til Oslo dbt Meetup, snakket til de nærmere 70 oppmøtte om hvordan dbt enterprise blir brukt som et samarbeidsverktøy hos nettleverandøren Elvia for å bygge en data mesh.

– En av de store styrkene til dbt er at den utnytter den vanvittige kraften i plattformene den jobber mot. I stede for å hente ut data og gjøre beregninger og transformasjoner, ber den plattformene om å gjøre beregningene for oss! 

Gjennom en presentasjon om arbeidet han har gjort for Elivia delte han sine erfaringer om prosessautomatisering som CICD, planlegging og hvordan de bruker dbt hooks for å registrere dataprodukter i datakatalogen. 

Videre snakket Senior data analyst Takaaki Yoshikawa fra Coop Norge til forsamlingen om sine erfaringer med dbt i tre ulike prosjekter. Foredraget ble avsluttet med spørsmålsrunde og en ivrig forsamling bekreftet behovet for et initiativ som Oslo dbt meetup. 

Engasjert forsamling. Her under åpningstalen til Ernesto Onagro fra dbt labs.