Biometriske data fastsetter personers identitet

Computas har utviklet en løsning for UDI som fastsetter identitet basert på biometriske data. Biometriske data kan for eksempel være ansiktsfoto, fingeravtrykk eller signatur. Ved å registrere og søke på biometri kan man med større grad av sikkerhet stadfeste en persons riktige identitet.

— For oss har dette vært et viktig prosjekt fordi dette går i kjernen av det vi jobber med i UDI. Det går på å sikre og forbedre kontrollen og identiteten til de personene som kommer til Norge, og til de personene som oppholder seg i Norge, sier Prosjektleder i UDI, Eli Mosand.

Se filmen om samarbeidet mellom Computas og UDI.

— Det er alltid mange faktorer ved valg av leverandør. Vi har samarbeidet med Computas i mange år og opplever at de har et godt blikk for vårt samfunnsoppdrag, og de har i dette prosjektet vært en meget viktig sparringspartner, Sier Mosand.

Sjefsingeniør i Computas, Ingeborg Øderud, forteller at arbeidet med prosjektet har vært faglig utfordrende, men også meningsfylt på den måten at man vet at mange skal jobbe med løsningen.

— De problemstillingene som skulle løses i dette prosjektet var ganske komplekse, og da er det ekstra morsomt å lykkes. Det er også meningsfylt å bidra til at offentlige etater i Norge får mer moderne IT-løsninger, og jeg tror at muligheten til å være med å lage noe nytt og nyttig trigger skapergleden til alle utviklere, sier hun.

Vil du vite mer?

Ta kontakt for en uforpliktende prat

Lars-Erik Evensen