Flyttet fra IT-miljøet i Oslo til Trondheim

John Eirik trives godt i Trondheim. Her på Gamle Bybro.

Computas har åpnet kontorer i Trondheim. John Eirik Bjørhovde Nilsen er en av de som har pakket sakene og flyttet fra Oslo til fordel for Trøndelag – byen med det raskt voksende IT-miljøet.

Våren 2022 åpnet dørene til Computas’ kontorer i Trondheim. IT-selskapet som også har avdelinger i Oslo, København, Malmö og Bucuresti, etablerte sitt Trondheimskontor i kontorfellesskapet DIGS. En levende møteplass for tech-bransjen, plassert blant startups og vekstbedrifter i sentrum av byen. 

– Det kan virke som at pandemien har gjort at folk har fått øynene opp for at man ikke kun må bo i Oslo for å få gjort jobben sin. Da jeg gikk ut av skolen flyttet alle jeg kjente til Oslo fordi det var der det var et IT-miljø av litt størrelse.

I dag derimot, er det mange som har satsing her oppe i Trondheim, og det er flere aktører som ser på byen som et interessant marked, forteller John Eirik som er overingeniør i Computas Trondheim. Han opplever at IT-miljøet i Trondheim vokser både på leveranse- og kundesiden. 

Opprinnelig er John Eirik fra Harstad, men han studerte på NTNU i Trondheim i fem år. Etter studiene reiste han, i likhet med mange av studiekameratene, til Oslo for å jobbe. 

– Jeg hadde en fin tid i Oslo, men jeg så aldri for meg å bli boende der, forteller han. – Jeg er fra en liten plass, og Oslo ble litt for stort for meg. Så da kjæresten min fikk jobb i Trondheim, var jeg ikke vond å be. Trondheim er en slags fin mellomting mellom storby og småsted, sier han.

Akkurat det du trenger

– Trondheim er nok storby for meg. Den har alt du trenger, kanskje ikke mer enn det, men hvertfall det du trenger, ler John Eirik. For noen måneder siden ble han pappa for første gang, og behovene hans endret seg omtrent over natten da to ble til tre. Nå er en trygg oppvekst i et godt miljø hans viktigste prioritering.

– Jeg har jo andre behov nå enn da jeg var ung og nyutdannet, og Trondheim føles veldig riktig og trygt. Vi ser for oss at det er her vi blir boende, og fortsetter å bygge et liv som en familie, sier han. 

John Eirik flyttet tilbake til Trondheim, mens hele hans miljø og nettverk ble værende i Oslo. Han har noen gode råd til personer som befinner seg i lignende situasjoner, men vurderer å flytte ut av hovedstaden. 

– Et nettverk er viktig for å trives. Da kan det være lurt å velge en arbeidsplass med litt størrelse og et godt miljø. Jeg tror for eksempel at Computas er en god plass å starte om man flytter til en ny by, fordi det er et større miljø her. Da får man raskt et nettverk og nye personer inn i livet sitt. Nye impulser er berikende, sier han. 

Hvis du tenker på eller vurderer å flytte, er beskjeden fra John Eirik klar:
– bare gjør det! Prøv! Vi lever jo bare én gang!