Fra sommerstudent til deltid til fulltid hos Computas

Einar Snorrason har fått seg jobb hos Computas NXT
Einar Snorrason har fått seg jobb hos Computas NXT

Einar Snorrason (27) har nylig fullført sin mastergrad i informasjonssikkerhet ved UiO, og ønskes denne uken velkommen til Computas og avdelingen NXT

Før dette har ikke Snorrason bare studert, men også jobba deltid for nettopp Computas.

Einar har allerede god kjennskap til Computas. Det siste halvåret har han nemlig hatt deltidsjobb i selskapet ved siden av studiene. 

– Jeg begynte som sommerstudent, fortsatte som deltidsansatt og nå trer jeg inn i rollen som utvikler i fulltidsstilling i Computas avdeling NXT, forteller han. 

– Jeg trivdes veldig godt både som sommerstudent og i deltidsstilling etter det, og er glad for å kunne fortsette her i Computas nå når jeg er ferdig med å studere. 

Rom for initiativ

I avdelingen NXT får nyutdannende god oppfølgning og mulighet til å prøve seg på ulike områder i faget. Etter bare én uke i ny stilling har Einar tatt initiativ til å utforme et informasjonssikkerhetskurs;

– Jeg har lyst til å starte et informasjonsikkerhetskurs på kontoret. Kanskje som en workshop, eller som et spill? Det har jeg ikke funnet helt ut av enda. Da jeg tok det opp med avdelingslederen min var han veldig positiv, og jeg har allerede kommet i kontakt med andre ansatte i Computas som kan hjelpe meg og jobbe sammen med meg på prosjektet, sier den ferske utvikleren. 

For Einar var det dette som var en av grunnene til at han ønsket seg en full stilling i Computas;

– Jeg opplever at det er rom for å komme med innspill og ta initiativ. I Computas har folk lyst til å jobbe sammen og å samarbeide. Det er lett å stille spørsmål og å gjøre ting sammen. Det er noe av det som gjør Computas så bra, sier han

Nå ser Einar frem til å ta fatt på arbeidslivet sammen med sine kollegaer i avdeling NXT. 

– Jeg ser frem til det sosiale som skal skje i NXT videre. Jeg tror det blir veldig gøy, og jeg ser frem til å bli bedre kjent med folk, avslutter han.