Likestilling og inkludering i Computas

fire kvinner på takterassen
Fra venstre: Anne Birgit Ro, Kristina Dorothea Drivdal, Angeliqa Axelsson og Christine Langbråthen.

Computas har gjennom en årrekke hatt en kvinneandel på godt over 30 prosent. I topp- og mellomledelse er det full kjønnsbalanse. I en bransje som fremdeles er dominert av menn, jobber Computas videre for at digitaliseringen i samfunnet skal være representativ for hele befolkningen. 

– Digitalisering er en essensiell del av samfunnsutviklingen som påvirker oss alle – som ansatte i en virksomhet, elever, studenter eller vanlige borgere. For å skape gode digitale løsninger, må vi i IT-bransjen som lager disse løsningene, gjenspeile samfunnet, sier Christine Langbråthen, HR-direktør i Computas.

Hun forteller at mangfold skaper bedre arbeidsplasser og bedre IT-løsninger, fordi folk med ulikt utgangspunkt gir unike syn på utfordringer og hvordan disse løses. Computas opplever også at mangfold i stadig større grad etterspørres av kunder og i forbindelse med rekruttering. 

– For å være en attraktiv arbeidsplass, samarbeidspartner og leverandør er det viktig å jobbe videre for å fremme mangfold, forteller Langbråthen.

Samarbeider med ODA-Nettverk

I dette arbeidet er ODA-Nettverk en viktig samarbeidspartner og Computas har være sponsor av ODA gjennom mange år. ODA er Nordens ledende nettverk for kvinner i tech, og sammen med sine partnere bidrar de til å fremme teknologi som en attraktiv karrierevei for kvinner.

– Vi er stolt av å kunne støtte ODA i arbeidet for å nå målet om 40 prosent kvinneandel innen IKT og ledelse. Vårt aller viktigste bidrag er å sørge for at Computas beviser i praksis at IT-bransjen er et sted der kvinner og menn likestilles og trives, sier HR-direktøren.

13. plass på SHE Index

I tillegg deltar Computas i den årlige målingen, “SHE Index”, som gjennomføres av SHE Community og EY i Norge. Hensikten med målingen er å oppfordre næringslivet til å fokusere mer på mangfold og inkludering. Her har Computas havnet i toppsjiktet siden de først ble med i målingen i 2019.

– Vi ligger nå på en scoren på 87 av 100, noe som er godt over snittet for IT-bransjen som ligger på 68. Dette er en god bekreftelse på at vårt arbeid for et mer likestilt teknologisk samfunn fungerer og at vi er en pådriver for å skape en endring i bransjen, avslutter Langbråthen.


Portrettbilde av Christine Langbråthen

Vil du vite mer?

Ta kontakt for en uforpliktende prat

Christine Langbråthen