Rapport: Norske virksomheters holdninger til digitalisering i 2023

For fjerde året på rad har Norstat på vegne av IT-selskapet Computas spurt bedrifts- og organisasjonsledere i offentlig og privat sektor om digitaliseringstiltakene som er gjennomført det siste året, samt hva de planlegger for det kommende.

Årets undersøkelse viser at norske virksomheter fortsatt holder høyt ambisjonsnivå for digitaliseringen. Halvparten av virksomhetene sier de vil ta i bruk nye løsninger og tjenester de kommende månedene, og nå er snart 9 av 10 i skyen. Knapphet på kompetanse og myndighetenes begrensning av konsulentbruk forsinker imidlertid digitaliseringsplanene, spesielt i offentlig sektor. Store deler av undersøkelsen ble også gjennomført i 2020 og i 2021, men da med pandemien som variabel og bakteppe, og dens konsekvenser for digitaliseringen.

Last ned rapporten fra årets undersøkelse her!

Diskuterte funn under Arendalsuka 2023

Fra mandag 14. august var det atter en gang duket for Arendalsuka! En møteplass for nasjonale og lokale aktører innenfor politikk, samfunns- og næringsliv for debatt og utforming av politikk. Computas var som tidligere sponsor og deltaker på IKT-Norges arena – og stilte med to arrangementer, hvor eksperter diskuterte funn fra vår helt ferske undersøkelse om digitalisering i norsk næringsliv.