Satser på nyutdannede teknologer

tre ansatte står på takterassen med computas-flagg i bakgrunnen

Saken ble også omtalt av Kode24 11.2021

Denne høsten ønskes en gruppe nyutdannede teknologer velkommen til Computas. De blir en del av Computas NXT – en nyetablert avdeling som tar veien fra student til konsulent på alvor.

En undersøkelse gjennomført av Norstat på vegne av Computas viser økt interesse for blant annet sky og sikkerhet blant norske bedrifter, og dermed også et behov for flere utviklere.

Ansettelse av nyutdannede bidrar til mangfold, verdiskapning og tilførsel av fersk akademisk kunnskap i virksomheter. Computas’ kunder har for alvor sett verdien av dette i digitaliseringsarbeidet, og derfor ansetter selskapet stadig flere nyutdannede teknologer.

– De nyutdannede som starter hos oss kommer med solide akademiske resultater og masse kunnskap. Men det er ingen hemmelighet at overgangen fra skolebenken til konsulenttilværelsen kan være stor. Computas har ansvar for krevende digitaliseringsprosesser, og våre kunder forventer naturligvis mye av våre konsulenter. Derfor vil vi gi våre nyutdannende all støtte de trenger for at både de, vi som arbeidsgiver og våre kunder skal lykkes, sier administrerende direktør i Computas, Trond Eilertsen.

Praktisk erfaring fra første dag

Computas har etablert en ny avdeling som skal gi nyutdannede praktisk erfaring og skreddersydd oppfølging fra første dag i arbeidslivet. I avdelingen NXT får de unge teknologene den treningen og veiledningen de trenger for å jobbe godt i tverrfaglige team. Det er også et mål å styrke nettverket mellom de nyutdannede slik at de i større grad kan dele erfaringer og støtte hverandre.

Allerede ved oppstart gjennomføres to uker med workshops og kurs, hvor de blir godt kjent med de ulike fagområdene og prosjekttilnærming. De trener på å ha kundekontakt og får utviklet sin forretningsforståelse i praksis.

– Vi skal være nytenkende og utfordre de etablerte tankesettene, sier avdelingsleder i Computas NXT, Simon Isaksen, om avdelingen.

Simon Isaksen og kollegaer i gult rom
Avdelingsleder for Computas NXT, Simon Isaksen.

Satser på nye hoder

Faglig og personlig utvikling vektlegges gjennom hele karrieren, men er et særlig viktig de første årene i arbeidslivet når man skal omdanne teori til praksis. Avdelingen NXT skal bidra til å legge en stødig grunnmur for videre karriere.

– Unge talenter er en verdsatt ressurs for Computas og for våre kunder. Målet er at Computas NXT skal vokse og utforme seg, og vi fortsetter arbeidet med å rekruttere til avdelingen, avslutter Simon.