– Skjønte med en gang at dette var et sted jeg ville jobbe

To av våre sommerstudenter, Johannes og Marte
Johannes og Marte synes Computas har inkluderende miljø

Marte (25) og Johannes (24) hadde begge sommerjobb hos Computas i 2019. Bare uker etter de var ferdige fikk de tilbud om fast jobb etter endte studier. Nå er de på plass som kunnskapsingeniører i selskapets kontorer i Oslo sentrum, til tross for koronasituasjonen.

Hver sommer tar IT-selskapet Computas inn mellom 15-20 studenter på et 7 ukers langt sommerprogram. Målet er å forberede studentene på en potensiell jobb i selskapet. To som har vært sommerstudenter hos Computas, og nå fått fast jobb, er Marte Rimer (25) fra Mo i Rana og Johannes Holstad (24) fra Gjøvik. Midt i koronasituasjonen vi er i nå, er de glad de slipper å gå ut i et uforutsigbart jobbsøkemarked.

– Jeg vet om flere som skulle hatt sommerjobb i andre selskaper i år som ble kansellert, så jeg tror det er ganske utfordrende for mange. Etter vi var sommerstudenter i fjor tok det bare noen uker før Computas kontaktet oss og spurte om vi ville ha jobb etter vi var ferdige med masteren, forklarer Johannes, før Marte ligger til:

Når koronapandemien traff var det veldig deilig å vite at vi allerede hadde fått jobb. Jeg må likevel innrømme at jeg var litt stresset da folk ble permittert over hele Norge, men det har vi heldigvis ikke måttet tenke på.

Marte Rimer, Sommerstudent 2020

Trond Eilertsen, som er administrerende direktør i Computas, sier at de ikke ville la koronasituasjonen stoppe tilbudet til sommerstudenter eller nyutdannede:

– Selv om det er stor usikkerhet rundt hvordan markedet og etterspørselen vil se ut fremover, har vi foreløpig klart oss greit. Vi velger å være forsiktige optimister, holde et langsiktig fokus og la samfunnsansvaret vårt veie tyngst, sier han.

Sommerjobb med reelle kundeoppgaver

I løpet av sommerjobben hos Computas i 2019 fikk studentene bryne seg på en rekke aktuelle oppgaver. For Johannes ble det arbeid for Helsedirektoratet, mens Marte fikk oppdraget med å utvikle en beredskapsapp til intern bruk hos Computas.

– Jeg har faktisk appen installert på telefonen nå, så det er ganske kult at alle som jobber i Computas nå bruker noe jeg var med på å lage i fjor sommer, sier hun fornøyd.

For Johannes sin del førte arbeidet hans for Helsedirektoratet til at han nå skal leies ut til UDI på sitt første prosjekt som ansatt i Computas.

– Jeg har ikke fått noen konkrete oppgaver ennå utover at jeg skal jobbe med .NET, så det blir spennende å se hvilke utfordringer som kommer min vei, sier han.

Inkluderende og imøtekommende arbeidsplass

Etter sommeren hos Computas var både Marte og Johannes sikre på at dette var et sted de ønsket å jobbe.

– Computas er et selskap med gode verdier som tar godt vare på sine ansatte. I tillegg er selskapet ansatteid, noe som skaper en veldig flat struktur, sier Marte.

Begge forteller også om en veldig inkluderende og imøtekommende arbeidsplass. Som sommerstudenter følte de seg som en hvilken som helst annen ansatt.

– Jeg har ikke møtt en eneste spiss skulder siden jeg startet. Alle er generelt veldig åpne og omgjengelige, og vil veldig gjerne hjelpe deg i gang. Man føler seg som en vanlig ansatt når man er sommerstudent hos Computas, og de andre ansatte er veldig interessert i det vi gjør, sier Johannes.


Vil du vite mer?

Har du spørsmål i forbindelse med rekruttering eller våre ledige stillinger? Ta kontakt for en uforpliktende prat

Kathrine Huus Waagen