Svindelforsøk ved rekruttering

Computas opplever for tiden at aktører som utgir seg for å jobbe på våre vegne i forbindelse med rekruttering, gjør forsøk på å svindle enkeltpersoner og organisasjoner.

Rekrutteringssvindel er velkjent i andre deler av verden, men har først nå dukket opp i stor skala i Norge. Svindelmeldingene som har gått ut de siste dagene er sendt fra personer som utgir seg for å være tilknyttet rekrutteringsselskaper. Også Computas er nå en av aktørene som rammes.

Hvis du har mistanke om svindelforsøk, hva skal du gjøre?

Vårt råd er at du ikke svarer på uoppfordrede henvendelser fra folk du ikke er kjent med. Hvis du noen gang er i tvil om legitimiteten til e-postmeldinger, brev, nettsteder eller annen informasjon som gir seg ut for å stamme fra Computas, vennligst send spørsmål eller mail til kontakt@computas.com

Vær også oppmerksom på at hvis du mottar e-post fra noen som hevder å være en Computas-ansatt, vil adressen alltid ende med @computas.com eller et relevant landsdomene. 

Hvis du har blitt lurt til å sende penger til en organisasjon eller person eller har send pass eller annen sensitiv informasjon til uautoriserte kilder, råder vi deg til å kontakte ditt lokale politikontor.

Vi er takknemlige og setter stor pris på at du tar deg tid til å informere oss, hvis du skulle bli utsatt for svindelforsøk i forbindelse med rekruttering.