Tidenes største sommerstudentkull hos Computas

Årets sommerstudenter står i gruppe på takterassen
Her er noen av årets sommerstudenter samlet på takterassen i Computas’ lokaler i Akersgata i Oslo.

Årets sommerstudentkull hos Computas setter rekord. Hele 30 teknologistudenter fra forskjellige skoler har funnet plass i Computas’ lokaler i Akersgata i sommer. Fordelt på fem prosjekter er studentene klare for en innholdsrik sommer både faglig og sosialt.

Konsulentselskapets sommerstudentprogram har blitt tradisjon og dateres over ti år tilbake. I år settes rekord når hele 30 studenter ønskes velkommen til Computas. De er valgt ut blant nærmere 300 søkere, og skal jobbe med reelle kundecases under god oppfølging fra veileder, i tillegg til annet spennende, faglig påfyll og sosiale aktiviteter. 

Tverrfaglige team

Studentene jobber i team på fem ulike prosjekter. Årets oppdragsgivere inkluderer TV-aksjonen, Arkivverket og Teknisk Museum. Stemningen er god og team-følelsen allerede etablert etter en uke med innfasing og sosiale aktiviteter når vi treffer studentene Marie Øverby, Kantasit Intaraphasuk og Andreas Nyland til en prat etter programmets oppstart.

Marie Øverby (23) studerer kybernetikk og robotikk (sivilingeniør 5-årig) ved NTNU. Hun er en del av teamet som jobber på prosjekt for Teknisk Museum nyåpnede IKT-utstilling. Studentenes oppgave er å komme frem til en løsning på hvordan utstillingen på en enkel måte kan vise publikum mekanismene bak hvordan en maskin lærer. 

– Det er veldig interessant å jobbe med teamet og med kunden. Det er gøy at oppgaven er så fri, til forskjell fra det vi er vant med på skolen. Her kan vi virkelig samarbeide og brainstorme og lage noe helt nytt. Det er dessuten første gang jeg jobber på team med en UX-designer, og det utfordrer måten jeg er vant med å tenke på når jeg går i gang med en oppgave, sier hun.

Her er sommerstudentene godt i gang med lego workshop i innfasingsuken.

Spiller hverandre gode

Computas har gjennom flere år vært en tett samarbeidspartner med TV-aksjonen, og i år er de oppdragsgiver for to ulike prosjekter for sommerstudentene. I et av prosjektene skal studentene finne gode løsninger for å rekruttere flere frivillige til TV-aksjonen. På dette teamet jobber Kantasit Intaraphasuk (24) som studerer Informasjonssystemer ved UiA

– Vi er et team med variert bakgrunn. Det har vært viktig med god planlegging for å strukturere arbeidet og å ha en felles forståelse av målet, kommunisere godt med hverandre, lære av hverandre og spille hverandre gode.

En sykt bra sommer

Andreas Nyland (24) studerer kommunikasjonsteknologi og digital sikkerhet ved NTNU. Hans team skal levere en løsning for Noark-datasett hos Arkivverket. De er allerede i gang med å lage en generisk og visuell løsning som hjelper Arkivverkets saksbehandlere med å optimalisere- og effektivt prosessere innkommende forespørsler.

Andreas holder en ispinne i hånden. Han har akkurat vært en tur i solen på takterrassen med noen kollegaer. På spørsmål om hvorfor han ønsket seg sommerjobb i Computas svarer han

– Jeg hadde hørt mye bra om Computas og sommerstudentprogrammet. Det jeg hadde hørt fra andre om det sosiale opplegget, nærhet til kunden og oppfølging fra veiledere og mentorer gjorde at jeg ikke var i tvil om å ville dra til Oslo og oppleve det som ble beskrevet som “en sykt bra sommer”.

Med 30 studenter på plass er det mye liv i Computashuset denne sommeren. I våre kanaler kan du følge dem og prosjektene.