Tilbake i Computas: Savnet etter miljøet ble stort

Steinar Haldorsen tilbake til Computas

Etter et år borte fra Computas valgte Steinar å vende tilbake. Han trer nå inn i rollen som rådgiver i avdelingen for Arkitektur, hvor han prioriterer tilpasningsevne og brukerfokus som sine fremste prinsipper.

Steinar hadde flere års fartstid som konsulent i Computas og trivdes godt, men ønsket å utfordre seg på egen hånd. For drøyt år siden startet Steinar et eget selskap som fokuserte på oppdrag innen agile coaching, som han også hadde jobbet mye med i Computas. Han har levert både konsulentoppdrag, kurs og undervisning i denne perioden.

Men for Steinar ble savnet etter det teknologiske fagmiljøet og kollegene i Computas stort, og da han så at den forhenværende arbeidsgiveren søkte etter en funksjonell arkitekt, klarte han ikke å la være å søke seg tilbake.

Særdeles hyggelig var gjensynet med gamle kollegaer da han var innom kontorene i Akersgata for jobbintervjuet. – Det er så givende å treffe kollegaer ved kaffeautomaten i Akersgata der det ofte blir en spontan prat med trivelige folk – både sosialt og nerdlig sett. Det forsterket fristelsen etter å komme tilbake, sier han.

Han trekker også frem de spennende og meningsfulle oppdragene man får som konsulent i Computas. – Nå gleder jeg meg veldig til å ha den tunge teknologiske kompetansen og delingskulturen til Computas i ryggen når jeg går ut i neste oppdrag.

Underviser ved siden av

Steinar har en stor faglig interesse og kompetanse for funksjonell arkitektur. Han brenner for å forstå hva brukerne og situasjonens egentlige behov er og å se sammenhenger og helhetlig på kvalitet, risiko, strategi og lønnsomhet. Også kompetansedeling er noe Steinar verdsetter høyt, og i tillegg til jobben som rådgiver underviser han studenter på høyskolenivå og deler gledelig kunnskap gjennom blogginnlegg m.m.

– Selv om jeg er takknemlig for de erfaringene jeg har gjort meg i løpet av det siste året, er det riktignok en ting jeg savnet hele tiden – og det var nærheten til det særdeles kompetente teknologiske miljøet i Computas. Det er nettopp det som gjorde hverdagen i Computas så interessant. Rett og slett en stor gjeng med hyggelige og svært genuine nerder, sier han, og med et smil legger han til at sistnevnte ord er høyst positivt ment.

– Da Computas også tilrettela for at jeg kan fortsette med å undervise høyskolestudenter ved siden av jobben, var beslutningen om å komme tilbake ganske enkel å ta, avslutter han.