ABB og Computas hjelper kunder til digitaliseringstoppen

Portrettbilde av Trond Eilertsen

ABB er en global leder innen automatisering og elektrifisering med flere tiårs erfaring fra digitale styringssystemer for tekniske anlegg, til bransjer som industri, olje og gass, havbruk og kraft. Computas er en norsk leverandør av it-løsninger og rådgivingstjenester, som inkluderer kunstig intelligens og skytjenester.

– ABB er ledende på digitalisering av operasjonell teknologi og sammen med Computas kompetanse innen informasjonsteknologi vil vi tilby en unik kombinasjon for å skape verdier for våre kunder, sier Tor Ove Lussand, leder for energiindustrier hos ABB i Norge.

– Kontinuerlig verdiskaping

Computas vil blant annet bidra med tverrfaglig ekspertise på utnyttelse av skyteknologi og erfaring med teknologiske innovasjonsprosjekter.

– Samarbeidet vil gi det beste fra begge verdener og gi kunder konkurransefordeler, forteller Trond Eilertsen, administrerende direktør i Computas.

Marius Five Aarset, leder for digitale leveranser i ABB, utdyper samarbeidet:

– Computas og ABB skal i tett samarbeid med kundene analysere operasjonelle utfordringer, identifisere muligheter for forbedringer og tilby digitale løsninger og tjenester som gir kontinuerlig verdiskapning for kundene, sier han.

Utgangspunkt for samarbeid

Begge selskaper er Microsoft-partnere. Og ABB har valgt Microsofts Azure skyløsning som plattform for ABB AbilityTM, selskapets plattform for porteføljen av digitalt oppkoblede løsninger på tvers av bransjer. 

ABB har en installert base på over 70 000 styringssystemer med 70 millioner oppkoblede enheter globalt som inngår i ABB Ability. En stor andel av disse er installer i Norge. 

ABB Ability bidrar til at landbaserte industribedrifter innen kjemi, petrokjemi, papir og masse, metallurgi, akvakultur og vareproduksjon samt olje- og gassindustrien kan effektivisere driften ved øke produktiviteten og redusere innsatsfaktorene, forbedre helse, miljø og sikkerhet og/eller øke kvaliteten. I Norge benytter flere energiselskaper og rederier ABB Ability med oppkoblede løsninger til forbedring av driften gjennom analyse av data og fjernsupport.

ABB og Computas kjenner hverandre godt etter flerårig samarbeid.