Computas inngår gigantisk skykontrakt med Tensio

Computas har store ambisjoner for sin nyetablerte enhet i Trondheim. Nå har de landet den første store kunden i Trøndelag siden utvidelsen. Nettselskapet Tensio har signert en fireårig avtale med Computas, med opsjon på forlengelse i inntil fire år. Kontrakten har en verdi på opp mot 300 millioner kroner.

– Jeg gikk jo høyt ut ved etableringen og sa vi skulle ansette hundrevis, så vi er både lettet og stolte av å få tillit fra en så stor, viktig og fremtidsrettet Trondheimsaktør som Tensio. Vi ser frem til å være Tensios samarbeidspartner og rådgiver på alle mulighetene som finnes i skyen, sier Ida Ryland, sjef for Computas’ Trondheimssatsing.

 

Tensio med ambisiøse planer

Tensio, som forsyner strøm til en halv million mennesker i Trøndelag har store ambisjoner om å utvikle strømmarkedet i regionen videre, og optimalisere flyt og distribusjon av energi.

– Vi har definert at 20 prosent av våre investeringsmidler skal brukes på digital teknologi. På sikt skal vi sammen med Computas skape nye, engasjerende og brukervennlige løsninger for kundene våre, forteller IT-sjef i Tensio Ståle Gullbrekken.

 

Strategisk partner

Computas vil ha ansvaret for drift og utvikling av skytjenester og skal i samarbeid med Tensio og underleverandøren Kantega sørge for en sikker og effektiv digitalisering og bruk av ny teknologi. Den eksklusive rammeavtalen er for fire år, med opsjon på forlengelse i inntil fire år.

– Vi skal være en strategisk partner som tar ansvar for hele utviklingsløpet samt bistå med metodikk så Tensio kan bli enda mer datadrevet i sine beslutninger, forteller Ryland.

Gullbrekken har stor tro på samarbeidet og er tydelig på hvorfor akkurat Computas ble valgt.

– Computas’ kompetanse og lange erfaring er selvsagt viktig, men mest utslagsgivende var faktisk den kulturen de bringer med seg. Som et ansatt-eid selskap har de den motivasjonen, og ildsjel-mentaliteten som vi ser etter i en langsiktig utviklingspartner, sier Ståle Gullbrekken, IT-sjef i Tensio.

 

Kanonstart for Trondheimsetablering

Administrerende direktør i Computas, Trond Eilertsen, er begeistret for at Trondheimssatsingen har fått en kanonstart.

– Tensio er en drømmekunde for et kompetanseselskap som Computas. Her får vi benyttet hele bredden av vår fagkompetanse innen innovasjon og IT-utvikling, i tillegg til at vi får brukt vår erfaring fra tilsvarende kunder innen kraft og energi som for eksempel Elvia. Dette er en viktig milepæl i vår etablering i Trondheim og nå kan Ida kjøre på med å ansette folk, avslutter en tydelig fornøyd Eilertsen.