Computas klatrer mest av alle IT-konsulentselskap

Kontoret i Akersgata fra utsiden

I dag ble Universum Professional Survey 2019 publisert. Mens IT-konsulentselskapene står tilnærmet stille eller går tilbake, rykker Computas frem 18 plasser (fra 64. til 46. plass) – mest av alle konsulentselskap i sin egen bransje. Rangeringen er over Norges mest attraktive arbeidsgivere blant yrkesaktive.

 

– Det vil alltid være tøft for et mellomstort norsk selskap å konkurrere om oppmerksomheten med internasjonale teknologi-kjemper, så denne utviklingen er vi stolte av. Mye av grunnen til bykset mener jeg skyldes langvarig og målrettet arbeid hvor vi som selskap har klart å befeste vår posisjon som partner for digitalisering i både privat og offentlig sektor. Og det blir vi mer synlige av. Resultatet fra Universum gir oss en ny giv for å klatre ytterligere i 2020, sier administrerende direktør i Computas, Trond Eilertsen.

 

Årets undersøkelse hadde over 10.000 yrkesaktive respondenter innen økonomi, jus, IT, humaniora, medisin/helse og ingeniørvitenskap. Gjennomsnittsalderen til respondentene var 35 år, og antall år i arbeidslivet var i snitt 7-8 år.

 

Skal klatre ytterligere

Computas slår seg ikke til ro med årets resultater. Neste år er målet å igjen bli IT-konsulentselskapet som klatrer mest, og havne på topp 20-listen innen IT-bransjen.

 

– Vi er selvsagt fornøyde med utviklingen, men vi har ambisjoner om å vokse videre og gjøre enda mer godt arbeid som blir lagt merke til. Vi kommer til å fortsette å ta en tydelig posisjon innen avansert skyteknologi, big data, maskinlæring og kunstig intelligens. Etterspørselen er enorm på dette området og vi ansetter derfor flere konsulenter, forteller Eilertsen.

 

Skal ansette 60 konsulenter i 2020

Vekstambisjonene begrenser seg ikke kun til Universum-listen. På selskapsnivå skal Computas også vokse stort neste år, og det fra et år hvor selskapet passerte en halv milliard i omsetning. Hele 60 nye konsulenter skal etter planen ansettes, omsetningen skal vokse med ytterligere 10 prosent, samtidig som det jobbes hardt for å holde lav turnover. På sistnevnte mener Computas selv at de allerede er blant de beste i bransjen.

 

– Det er klart at det er mye vi skal oppnå i løpet av 2020, men det er nettopp det vi ruster oss opp for nå. Med mange nye spennende prosjekter innen offentlig og privat sektor har vi god tro på at dette er oppnåelige mål. I tillegg er vi jo et ansatteid selskap, så når selskapet går godt, kommer det de ansatte til gode. En viktig faktor som jeg tror vil løfte oss ytterligere i neste års undersøkelse, avslutter Computas-sjefen.

 

Satsning på skyteknologi gjennom strategiske partnerskap har båret frukter i form av nye oppdrag i 2019. Deriblant hos UDI, SSB og Hafslund.