Designet ny informasjonstavle på Oslo S

Illustrasjon: ANTI

Det er ikke alltid gode nyheter som formidles på den ikoniske informasjonstavlen på Oslo S. Men alle som har hatt det travelt på vei til toget, vet at synlig og korrekt informasjon kan utgjøre forskjellen på om du kommer frem til planlagt tid eller må tilbringe sure minutter eller timer på perrongen. Med den nye informasjonstavlen får de togreisende bedre hjelp på veien. Computas bidro med produktdesign, brukeropplevelse og visuell design.

Den 11 år gamle informasjonstavlen ble i starten av desember pensjonert til fordel for en ny storskjerm – på størrelse med en femroms leilighet. Basert på kartlegging av passasjerenes behov, innsiktsarbeid om hvordan reisende navigerer seg inne på Oslo S og hvilke digitale flater de benytter for å få relevant reiseinformasjon, ble det utarbeidet ulike forslag til hvordan de nye tavlene kunne se ut. KPMG leverte oppdraget sammen med designere fra Computas.

– Det var spesielt viktig for oss at innholdet skulle være lesbart for absolutt alle – uavhengig om de sitter i rullestol, løper for å rekke et tog eller kanskje har nedsatt syn, sier Sarah Keller, UX-designer i Computas. 

Hun forteller at utvikling innen bøyelig LED-teknologi, synlighet, visuell design og universell utforming var hovedfokus.

– Som UX-designere er vi vant til å tenke «mobile first», og at ting skal fungere på små flater. Her skulle vi fylle 126 kvadratmeter og vi måtte kombinere både produktdesign, brukeropplevelse og visuell design med funksjonalitet, form og teknologi, sier hun.

«The Wingspan»

Resultatet ble en elegant kombinasjon av bøyelig LED-teknologi og universell utforming, som gjør innholdet på skjermene synlig fra flere vinkler. Løsningen fikk navnet «The Wingspan» – et innovativt, visuelt vakkert og funksjonelt bidrag til Oslo S. Skjermen gir plass til mer kundeinformasjon enn tidligere og er kanskje, foruten skjermer som brukes til reklame, verdens største informasjonsskjerm.

– Når vi moderniserer, ser vi etter bærekraftige og fleksible løsninger. Det kan løfte presentasjonen og bedre kundeinformasjonen. Målet er at flere skal velge klimavennlig transport når de skal ut å reise, sier Karsten Kleppe, seksjonsleder IKT Trafikk og Kunde i Bane NOR.

 

Les mer her: https://www.banenor.no/nyheter-og-aktuelt/nyheter/2023/ny-skjerm-pa-126-kvadratmeter-til-oslo-s/