Engasjement i debatt om etikk og kunstig intelligens under Arendalsuka

Morten Forfang holder foredrag under Arendalsuka

Det var spesielt de to politiske deltakerne Torill Eidsheim (H), leder for Stortingets Teknogruppe og Torstein Tvedt Solberg (A), Stortingsrepresentant og leder for Arbeiderpartiets Teknologiutvalg som skapte temperatur i starten av debatten.

Tvedt Solberg mente at regjeringen manglet ambisjoner i sitt arbeid med strategien for kunstig intelligens. Eidsheim på sin side påpekte at dette må være et kontinuerlig arbeid.
-Dette er ikke et arbeid man setter punktum etter, understreket hun.

Direktør i UDI, Frode Forfang, deltok også i debatten. Han etterspurte rammer fra politikerne og spesielt bedre muligheter for informasjonsutveksling mellom etater. Computas fagdirektør, Morten Forfang, støttet dette.

-Det er vanskelig å ligge foran med lovgivning når utviklingen går så fort. Men vi trenger tydeligere rammer for å forhindre de cowboy-tilstandene vi av og til ser nå, der leverandører kommer med sine løsninger med kunstig intelligens uten å ha en etisk tilnærming, sa han.

Debattdeltakerne virket samstemt i at de etiske perspektivene er et felles ansvar mellom politikere, de som bestiller løsningene og de som utvikler dem. Teknologidirektør i Microsoft, Shahzad Rana, var tydelig på at etikk også må være en del av programmeringsutdannelsen.

Debatten ble ledet av nyhetsanker på TV2 Nyhetskanalen, Elin Ludvigsen.

MER INFORMASJON FINNER DU HER