Kodet for at barn skal kunne få leve i fred

For fjerde gang inviterte Computas teknologer til “Kode med mening” for å samle inn penger til årets TV-aksjon “La barn leve i fred”. Det var fullt hus i Computas’ lokaler i Oslo og Trondheim da over 150 deltakere møtte opp og kodet seg frem til en donasjon til inntekt for Redd Barnas arbeid med å hjelpe barn rammet av krig og konflikt.

Computas har utviklet workshopen “Kode med mening”, en kodelek der utviklere kan bryne seg på oppgaver til inntekt for en god sak. Kodingen foregikk parallelt på Computas’ kontorer i Oslo og Trondheim, og det var et rekordhøyt oppmøte med deltakere som kodet til inntekt for TV-aksjonen. For hver oppgave som ble løst, donerte Computas penger til TV-aksjonen. Til sammen kodet utviklerne seg frem til en donasjon på hele 50.000 kroner. Arrangementet kommer i tillegg til en rekke andre aktiviteter og donasjoner fra Computas til TV-aksjonen.

Årets viktigste søndagstur

Både TV-aksjonen og Redd Barna var til stede for å fortelle om hva pengene som samles inn under årets TV-aksjon går til, samt hvor viktig bidraget fra deres samarbeidspartnere er.

Nina Larsen, leder for TV-aksjonen, var blant dem som holdt innlegg. Hun fortalte at det i forbindelse med TV-aksjonen er store summer i omløp, og det stiller høye krav til de tekniske løsningene som sørger for at innsamlingen går mest mulig effektivt og trygt for seg.

– TV-aksjonen har engasjert nordmenn i 50 år, noe som har gjort innsamlingen til verdens største dugnad. Computas har bidratt med sin tekniske kompetanse til oss siden 2018, noe som har resultert i mange gode løsninger. Disse gjør at vi kan jobbe mer effektivt og samle inn mer penger til dem som skal hjelpes, sa Larsen.

Larsen la også frem en del dystre tall, som samtidig ga inspirasjon til meningsfylt koding. Blant annet fortalte hun at 1 av 6 barn lever i krig og konflikt, et tall som dessverre fort kan bli høyere i tiden fremover.

Tradisjonsrik helaften til inntekt for TV-aksjonen

Trond Eilertsen, administrerende direktør i Computas, ønsket velkommen til arrangementet.

– Dette er fjerde gang vi inviterer til «Kode med mening» som setter fokus på årets sak og bidrar til innsamling av penger. Samarbeidet med TV-aksjonen og «Kode med mening» har blitt en viktig og god tradisjon for oss. For hvert år som går møter det opp flere og flere engasjerte deltakere, det er stor stas, Eilertsen.

For å sikre at mest mulig penger ble samlet inn til Redd Barna, stelte Computas i stand en helaften fylt med en rekke initiativer. Det var både inspirerende foredrag med fokus på brukernytte, samt aktiviteter hvor deltakerne kunne bryne seg på både koding, lek og oppgaveløsning med mening, der Computas donerte penger for hver oppgave som ble løst. I tillegg var det satt opp godterikiosker i både Trondheim og Oslo, der inntektene gikk uavkortet til Redd Barna. For å sørge for at insentivene til å handle i kiosken var på topp, matchet Computas summen som ble samlet inn per kjøp. Flere av deltakerne donerte også penger direkte via Spleisen Computas har satt opp for å samle inn penger til hjelpeorganisasjonen.

I Computas merker Eilertsen stort engasjement internt, og selskapets ansatte bidrar på flere måter. I tillegg til utvikling av digitale løsninger for TV-aksjonen og gårsdagens arrangement, deltar Computas’ ledelse hvert år på ringedugnaden for næringslivet i Oslo. Alle Computas-ansatte oppfordres også til å gå med bøsser og donere penger via selskapets Spleis.

– Samarbeidet med TV-aksjonen skaper mye engasjement hos oss i Computas fordi vi får bidra med det vi er gode på i tillegg til rene donasjoner. I dag koder vi mest for gøy og for å trigge givergleden, men vi leverer også ekte kodearbeid og digitale løsninger som gjør at TV-aksjonen kan lykkes bedre med sitt formål, avslutter Eilertsen.