Skymegling

Computas har hjulpet mange titalls kunder til skyen. Vi vet at gevinsten kan være enorm. Men vi vet også at skyplattformene i seg selv ikke gjør jobben. Veien fra tradisjonell IT-infrastruktur til sky stiller mange krav til virksomheten. Ikke bare til IT-relaterte forberedelser og vurderinger, men også til det organisatoriske, juridiske, finansielle, sikkerhetsmessige. Og til metodikk som gjør virksomheten i stand til å fange opp og utnytte mulighetene i teknologien. Da kreves det spisskompetanse på teknologien og erfaring med system- og applikasjonsutvikling.

Basert på 35 års erfaring med systemutvikling, og med et av Nordens fremste fagmiljø på skyteknologi, leverer Computas rådgivning og tjenester til en rekke kunder i både offentlig og privat sektor.

Kall det gjerne Cloud Broker, skymegler eller skyekspert. Vi ser på det som en metode for å gi kraft til teknologien. Kraft slik at skyen blir en katalysator for innovasjon, verdiskapning og økt konkurransekraft. Det kaller vi Skykraft.

Banner for skykraft

En ny rolle i IT-bransjen

Skyplattformene er såpass komplekse at det utfordrer en del tradisjonelle roller i IT-bransjen. Det er mange brikker som skal være på plass for å kunne bli en skymegler som skaper reell verdi for kundene; man må være en teknologisk nøytral partner, man må kunne vurdere et større organisatorisk perspektiv enn det rent IT-tekniske og ikke minst har dyp forståelse for skreddersydd løsningsutvikling.

Skymegler, en ekstra kostnad eller verdiøkende tjeneste?

Konkurransen mellom de store skyleverandørene som Microsoft, Google og Amazon er intens, og utvikling av teknologien skjer i rekordfart. Det å til enhver tid ha oversikt over pris, prismodell, vilkår og tjenester fra de forskjellige leverandørene er derfor svært krevende for en skyforbruker. Med det har behovet for skymeglere dukket opp. Men hvordan kan en skymegler gi verdiøkende tjenester og ikke bare være et ekstra kostnadsledd?


Portrettbilde av Rune Hagbartsen

Vil du vite mer?

Ta kontakt for en uforpliktende prat!

Rune Hagbartsen