Inspirasjonsfrokost: Ta ledelsen med AI

14. Sep 08:00-09:30

Computashuset – Akersgata 35, 0158 Oslo

Kunstig intelligens (AI) treffer nå norsk næringsliv for alvor. Hvordan kan du som leder dra nytte av AI-teknologi på en ansvarlig og effektiv måte? Hvilke mulighet gir det din bedrift for effektivisering, vekst og økt konkurransekraft? Torsdag 14. september inviterte vi til Inspirasjonsfrokost med sjakkekspert og TV-personlighet Torstein Bae, reelle AI og automatisering-eksempler fra norske bedrifter, samt funn fra fersk undersøkelse om bruk av AI i Norge.

Faglig program

Kl. 08.00 – 08.30
Frokost og mingling

Kl. 08.30 – 09.00
Hva kan vi lære av sjakkens strategier?
Hvorfor er den lange planen en myte og hvordan treffes avgjørelser under stor usikkerhet? Kjent fra elitesjakk, bedriftsledelse og TV-formidling, deler Bae betraktninger om dette og mer i et engasjerende foredrag.

Torstein Bae (f. 1979) er advokat og har vært managing partner i Advokatfirmaet Legalis og konsernsjef i Alt Legalt AS. Fra 2021 har han jobbet i Flyktninghjelpen. Han er også internasjonal mester i sjakk, tidligere president i Norges Sjakkforbund og kanskje mest kjent som sjakkekspert for NRK.

Kl. 09.00 – 09.15
Fersk undersøkelse: Bruk av AI i norske virksomheter
For fjerde året på rad har Norstat på vegne av Computas gjennomført en undersøkelse i offentlig og privat sektor om holdninger og ambisjoner til bruk av AI. Vi presenterer og kommenterer funnene.

Kl. 09.15 – 09.30
AI og automatisering hos norske bedrifter

Nysgjerrig på hvordan andre norske virksomheter bruker AI og/eller automatisering for å effektivisere eller skape konkurransefortrinn? Vi gir deg reelle eksempler fra norske bedrifter – alt fra startups til enterprise.

Morten Forfang har Ph.D. i kunstig intelligens og er fagdirektør i Computas. Han har lang fartstid som IT-konsulent og rådgiver, og har hjulpet en rekke kunder med trygg og verdiskapende utnyttelse av ny teknologi.