Computas Trondheim i sterk vekst

Kristian Kanck er Kunnskapsingeniør i Computas Trondheim.

Sommeren 2022 åpnet dørene til Computas’ kontorer i Trondheim. IT-konsulentselskapet som også har avdelinger i Oslo, København og Bucuresti, etablerte sitt Trondheimskontor i kontorfellesskapet DIGS. Der er de plassert blant startups og vekstbedrifter i sentrum av byen. En levende møteplass for tech-bransjen.

Kristian Kanck var en av de første som ble en del av teamet i Trondheim. Vi treffer ham knappe fem måneder etter hans første dag for en oppdatering på hvordan det har gått. 

– Det har skjedd mye på kontoret i Trondheim de siste månedene. På kort tid har vi mer enn doblet antall ansatte og landet store kundeavtaler. Trondheimskontoret er kommet for å bli og er i vekst, forteller Kristian.

Tensio med ambisiøse planer  

Da Computas signerte en avtale verdt 300 millioner kroner med nettselskapet Tensio, ble det jubel på Trondheimskontoret.

– Det var veldig kult, smiler Kristian. – Å nærmest åpne med å signere en så stor avtale som denne med Tensio er skikkelig stas.

Nettselskapet Tensio har signert en fireårig avtale med Computas, med opsjon på forlengelse i inntil fire år. Teamet som jobber på Tensio-prosjektet består av Computas-ansatte fra både Oslo og Trondheim, og Kristian beskriver samarbeidet mellom de to kontorene som verdifullt.

Kunnskapsdeling i praksis

Siden oppstart har teamet i Trondheim blitt utvidet med både faste ansatte og deltidsansatte. De deltidsansatte kombinerer jobben med studier, og det er ikke uvanlig at arbeidsplassen fungerer som lesesal for studentene på kveldene. 

– I eksamenstiden satt studentene og leste til eksamen her på kontoret på ettermiddagen og kvelden. Da bidrar gjerne vi andre på huset med studiehjelp, og diskuterer fag med dem, forteller Kristian. 

Men faglig utvikling er ikke forbeholdt studentene i Trondheim, også Kristian forteller om personlig, faglig utvikling. 

– Jeg er jo relativt nyutdannet selv, sier Kristian som leverte masteroppgaven i Informatikk ved NTNU i Trondheim for knappe to år siden. – Da er det veldig fint å ha mulighet til å lære av seniorer og eksperter i Oslo, og å få støtte av kompetansen som finnes der, mens vi bygger teamet her i Trondheim. Det er bratte læringskurver i Computas og faget tas seriøst. Det setter jeg pris på, avslutter han.

Trondheimskontoret fortsetter veksten. I mars 2023 ønsket de velkommen til tre nye ansatte, og planlegger for flere ansettelser i løpet av året.

Vil du bli en del av Computas i Trondheim? Følg med på stillingsutlysninger her.