Fire ting du må vite før du flytter bedriften til Google Cloud

Stadig flere norske bedrifter skaffer seg et sterkt konkurransefortrinn ved å flytte sine IT-systemer og data til skyplattformen Google Cloud. For mange blir dette en døråpner til bruk av AI, mer effektive arbeidsprosesser, modernisering og utvikling av gode digitale kundeopplevelser. Her er fire viktige fordeler for deg som går med tanker om å flytte til Google Cloud, slik vi i Computas ser det.

1. Økt evne til å drive innovasjon og skape konkurransefortrinn – blant annet gjennom bruk av AI!

Google Cloud handler ikke bare om datalagring og databehandling, men også forretningsutvikling og innovasjon. Det kan for eksempel handle om kundeorientert apputvikling eller utnyttelse av mulighetene som ligger i dataanalyse og kunstig intelligens (AI).

2. Økt fleksibilitet og skalerbarhet 

Behov for mer datakraft og lagring, på kort eller lang sikt, er enkelt tilgjengelig i skyen. Du betaler for forbruk der og da, og slipper å planlegge for ekstra serverkapasitet langt fram eller overdimensjonerte og utdaterte lagringsvolum for å sikre din bedrift. Optimalt for bedrifter som planlegger for rask vekst!

3. Økt effektivitet og tilgjengelighet

Google Cloud gir selvfølgelig alle på bedriftens team tilgang til bedriftens informasjon og systemer uansett hvor de er lokalisert. Og husk at skylagring generelt er tryggere enn lokal datalagring. Google etablerer nå også en egen skyregion på norsk jord, for dem som er avhengig av det.

Computas har vært Google Cloud-partner gjennom en årrekke og har et av Nordens fremste ekspertmiljøer på optimal utnyttelse av plattformen, med bred erfaring i å skreddersy og utnytte Google Cloud sine innovative løsninger etter bedriftens behov.

– Computas har gjort disse prosessene mange ganger. Både for store bedrifter som Aker Solutions og Rambøll, samt offentlige instanser som NAV og Brønnøysundregistrene, men også like gjerne for mindre bedrifter som Diger Distro og Wash World, sier Morten Forfang, fagdirektør for Skyplattform i Computas. 

4. Webinar om hvordan man lykkes med AI

– Bruk av AI kommer til å prege virksomheter innen alle bransjer i årene som kommer. Mange virksomheter synes det er krevende å sette seg inn i mulighetene som ligger i teknologien, hva som er tilgjengelig i dag og hva som kommer fremover. Men vi ser at stadig flere ønsker å utforske lavthengende AI-frukter i sin egen virksomhet, sier Forfang i Computas. Dette vil vi gjerne fortelle mer om og inviterer derfor til webinar om hvordan man lykkes med AI på Google Cloud, mulighetene som ligger i teknologien og suksesshistorier fra andre norske bedrifter.

Den fjerde fordelen er altså webinaret “Kom i gang med AI på Google Cloud” den 5. oktober. Du kan melde deg på her.

28. september kl 09:00-09:45

Gratis webinar: Kom i gang med AI på Google Cloud


Alle snakker om AI for tiden – og mange virksomheter føler nok nå at de også må komme i gang med bruk av AI i sin virksomhet – for eksempel for å effektivisere interne prosesser eller levere bedre kundeopplevelser. Men hvordan kommer man egentlig i gang?

… eller meld deg på her!