Computas nominert til Visueltprisen 2023

Computas er nominert til årets Visueltpris i kategorien Digitalt design for løsningen “Louvre 2.0” – en bildebank utviklet for nettleverandøren Elvia.

Visueltprisen er en årlig konkurranse som premierer det beste innen grafisk design, illustrasjon, digital design og moving image. IT-konsulentselskapets løsning for Elvia er nominert i kategorien Digitalt Design. Torsdag 11. mai er Computas og løsningen “Louvre 2.0” en av de som skal feires på ærverdige Chat Noir.

– “Louvre 2.0” er et konkret resultat av å jobbe målrettet med design for å oppnå effekt for både bruker og forretning. Løsningen gjør at Elvias ingeniører kan bruke tiden sin mer effektivt, sier Ram Yoga, fagdirektør for forretnings- og tjenestedesign i Computas.

En jury bestående av 25 fageksperter med bred kompetanse og et sterkt engasjement for faget vurderer arbeidene som sendes inn til konkurransen. Juryens arbeid er med på å sette standarden for det faglige nivået innen design, illustrasjon og animasjon i Norge.

Brukervennlighet bør prioriteres

Elvia leverer strøm til 2 millioner mennesker. Det krever 65.000 km kabel og 440.000 master. Mastene er utsatt for slitasje, så for å forhindre strømbrudd inspiseres mastene jevnlig av helikoptre som tar bilder og kartlegger skader. Computas har laget en bildeplattform “Louvre 2.0”, hvor bildene fra helikopterbefaringer, inspeksjon av målere og flere andre kilder samles i ett grensesnitt. Gjennom et enkelt søk blir bildene brukt til feilretting, vedlikehold eller for å planlegge bygging av nytt nett.

– “Louvre 2.0” er et godt eksempel på at innovasjon og implementasjon går hånd i hånd. Tverrfaglig samarbeid er en forutsetning for en god designprosess og et resultat kunden blir fornøyd med. Nominasjonen til Visueltprisen er en bekreftelse på at brukervennlighet og design bør prioriteres, også i internapplikasjoner, avslutter Yoga.