Foto: Elywhere

Slik fikk Elywhere kontroll på verdikjeden

Omsetningen til det norske ladeselskapet Elywhere steg fra 50 000 i 2021 til over 28 millioner i første driftsår, 2022. Den enorme veksten gjorde at selskapet måtte effektivisere prosjektstyring og samhandling. Ved hjelp av arbeidsflytløsningen monday.com og rådgivning fra Computas fikk Elywhere full kontroll på hele verdikjeden.

Elywhere utvikler mobile ladestasjoner for elbiler. Ladestasjonene bygges som modulære stasjoner med batteri, og kan settes opp også der det er liten effekt i strømnettverket. Dette gjør at ladestasjonene kan flyttes etter behov, for eksempel til hytteområder på fjellet om vinteren og til sjøen og festivaler på sommeren. 

Etterspørselen etter flere ladestasjoner er enorm, noe som har gitt selskapet en eventyrlig vekst de siste årene og ekspansjon til utlandet. IT-ansvarlig i Elywhere, Malin Erdal, innså at selskapet ikke hadde tid eller råd til å fortsette å bruke uoversiktlige og ineffektive systemer som isolerte informasjon i siloer. For å sikre bedre samhandling og prosjektstyring og ruste seg for videre vekst, landet Elywhere på løsningen monday.com. Dette er en skybasert arbeidsflyt- og produktivitetsapplikasjon for effektiv prosjektledelse og samhandling. Løsningen skulle også integreres med Jira Service Management, og Elywhere valgte Computas som implementeringspartner. Computas har lang erfaring med å hjelpe selskaper med å dra nytte av teknologi for bedre samhandling og effektivisering. 

Foto: Elywhere

– Vi skjønte tidlig at monday.com kom til å bli viktig for oss og at løsningen byr på mange muligheter. Derfor innså vi også at vi trengte en rådgivende partner for å sikre at vi kunne maksimere utbyttet og ha et velfungerende oppsett fra start, sier Erdal, og legger til: 

– Overgangen til monday.com og integrasjonen av Jira Service Management har gått knirkefritt takket være tett oppfølging og rådgivning fra Computas. Nå får alle informasjonen de trenger for å utføre sine oppgaver, uten hundrevis av unødvendige e–poster og telefoner frem og tilbake.

Skreddersydd og effektivt oppsett

Da Elywhere ønsket bedre oversikt over selskapets aktiviteter og produksjon, vurderte de ulike prosjektstyringsverktøy. Imidlertid var inntrykket at de fleste løsningene var både kostbare og lite brukervennlige. Tips fra en samarbeidspartner, som brukte monday.com til å holde oversikt over ordre, gjorde at de ønsket å prøve dette selv. 

– Med monday.com har vi et veldig effektivt og tilpasningsdyktig verktøy, der vi også har integrert andre kritiske systemer for vår drift. Disse integrasjonene gjør at vi har god oversikt over helheten i vårt markedsarbeid og alt er samlet i én plattform, sier Erdal og legger til: 

– Å ha en støttespiller som Computas, som kan systemet tvers igjennom, har vært en enorm hjelp for oss. Det har også hjulpet oss med å se videre muligheter for bruk av monday.com, slik at vi har kunnet bruke det til langt mer enn det vi trodde da vi begynte. 

Ideelt for organisasjoner i vekst

Jo Inge Stubbe, rådgiver i Computas, har hjulpet en rekke norske bedrifter med å implementere monday.com. Han har vært ansvarlig for å gi Elywhere et godt utgangspunkt og utnytte mulighetene løsningen byr på:

– Monday.com passer godt for selskaper i vekst, slik som Elywhere. For å kunne vokse videre er det viktig å bygge en velfungerende grunnmur, samtidig  som løsningen kan justeres og tilpasses etter hvert som man ser at behovene endrer seg, sier han og legger til: 

– Silostrukturer og avdelinger som ikke samhandler skaper manuelle prosesser. Monday.com gjør samarbeid enkelt, og tilbakemeldingene fra kunder som bruker løsningen er at de er veldig fornøyde. I tillegg til at løsningen er enkel å bruke, ser kundene raskt klare effektivitetsgevinster, sier han.

Mobile ladestasjoner krever mobile løsninger

Med monday.com har Elywhere kontroll helt fra salgsavdelingen mottar et lead til regnskap skal fakturere en ordre. Før kunden mottar faktura, skal ladestasjonene også produseres og installeres. Dersom det dukker opp avvik underveis, vil disse kunne registreres og følges opp i monday.com. Det er mange ledd og avdelinger som er involvert, noe som gjør selskapet avhengig av effektiv samhandling for å kunne levere ladestasjonene til kunden så raskt som mulig. 

Foto: Elywhere

– Det er også en stor fordel for oss at vi kan bruke monday.com–appen på både mobil, nettbrett og PC, noe som er veldig kjekt og greit når man er på farten. Vi har ansatte som utfører arbeid fra ulike steder, derfor er det en stor fordel at for eksempel salgsavdelingen og produksjon kan samarbeide sømløst uavhengig av hvor de jobber fra, sier Erdal og legger til: 

– Etter hvert som vi har blitt bedre kjent med monday.com, finner vi stadig nye måter å effektivisere vårt arbeid ytterligere. Vi jobber kontinuerlig sammen med Computas for å sørge for at hverdagen for de ansatte blir så effektiv som mulig, avslutter hun.

Teknologien vi brukte

  • Monday.com
    – Monday Work OS
    – Monday Sales CRM
  • Jira Service Management

Vil du vite mer?

Ta kontakt for en uforpliktende prat

Jo Inge Stubbe