Computas gir til TV-aksjonen – bli med å gjøre en forskjell!

Denne uken går TV-aksjonen av stabelen og det vil være høyt aktivitetsnivå og giverglede i Computas til inntekt for Leger Uten Grenser. Computas har vært fast giver til TV-aksjonen siden 2018 og engasjerer seg også i år.

Inntektene til årets aksjon går til Leger Uten Grenser og deres arbeid for forebygge epidemier og behandle kjente og ukjente sykdommer i fire land: Bangladesh, Den sentralafrikanske republikk, Den demokratiske republikken Kongo og Sierra Leone. I samarbeid med forskningsorganisasjonen DNDi skal deler av TV-aksjonsmidlene også brukes til å utvikle medisiner mot glemte, dødelige sykdommer. 

Computas bidrar til TV-aksjonen

I tillegg til å donere et beløp årlig, har Computas et løpende samarbeid med TV-aksjonen. Våre konsulenter støtter TV-aksjonen i å utvikle digitale løsninger som gjør at organisasjonen kan jobbe mer effektivt blant annet med rekruttering av bøssebærere. Bøssebæringen er fremdeles en bærebjelke i aksjonen, både ved å samle inn penger og spre kunnskap om formålet. 

Computas er representert i Oslos byaksjonskomité som ledes av ordfører Marianne Borgen. Tradisjon tro stiller også ledelsen opp når byaksjonen i Oslo inviterer til næringslivsdugnad. Deltakerne sitter samlet i to intense timer og ringer sitt eget nettverk og på TV-aksjonens giverlister og får bedrifter til å støtte årets aksjon. 

For tredje gang inviterer Computas også til et arrangement hos oss for å samle inn penger og sette fokus på årets viktige formål både internt og i IT-bransjen generelt. I år inviteres det for første gang til Kode med Mening både i Akersgata i Oslo og på DIGS i Trondheim hvor vår nyetablerte Computas-enhet holder til. I tillegg til besøk fra TV-aksjonen og Leger Uten Grenser, blir det faglige foredrag, mat og drikke, og deltakerne får prøve seg på kodeutfordringer. Og jo flere utfordringer som løses, jo mer gir Computas til TV-aksjonen! Les mer om hva TV-aksjonen selv har skrevet om arrangementet her.

Bilde: TV-aksjonen – god stemning under fjorårets Kode med Mening.

De ansatte i Computas oppfordres også til å gi av både egen tid og lommebok. Computas donerer et ekstra beløp for hver ansatte som stiller opp som bøssebærer på selve aksjonsdagen. I tillegg har Computas opprettet en Spleis som de ansatte oppfordres til å gi til og spre i sosiale medier. Og da gjenstår det bare å si:

Bli med!

Gi så det svir!

Sammen skal vi redde liv!