De 5 største Atlassian-nyhetene fra Team ‘24

Nylig gikk Atlassian sin årlige Team-konferanse av stabelen i Las Vegas. Årets konferanse bød på en mengde spennende produktnyheter, sammenslåing av to Jira-produkter - og ikke overraskende var AI høyt på agendaen!

Computas sin egen produkt-ekspert Irina Bulf var selv til stede på konferansen i Las Vegas, og er sikker på at Atlassian-brukere har mye å se frem til. 

– I år presenterte Atlassian virkelig nyheter på rekke og rad, og jeg gleder meg til å introdusere våre Atlassian-kunder for både nye produkter og ny funksjonalitet, sier Bulf og peker spesielt på nye muligheter innen kunstig intelligens. 

Fordi selv om AI-funksjoner har vært tilgjengelig gjennom Atlassian Intelligence en stund allerede, kan Atlassian-brukere nå se frem til AI-drevne funksjoner som er mer modne. 

– Jeg er ekstra spent på de nye AI-funksjonene som kommer, som jeg tror virkelig kan bidra til å strømlinjeforme arbeidsprosesser og gi mange virksomheter et effektivitetsløft.

I kjølvannet av konferansen har Bulf satt opp en liste med det vi i Computas anser som de 5 største nyhetene fra Team ‘24. 

Here er de 5 største nyhetene fra Team ‘24:

  1. Atlassian Rovo: Atlassian annonserte Rovo, et nytt AI-drevet verktøy designet for å forbedre kunnskapsdeling på tvers av ulike plattformer. Rovo hjelper team med å finne informasjon, få AI-drevet innsikt og iverksette tiltak innenfor arbeidsflytene deres, noe som tilrettelegger for bedre samarbeid og effektivitet.
  2. Sammenslåing av Jira til ett produkt: Atlassian kombinerer Jira Work Management og Jira Software til en enhetlig plattform: Jira. Denne integrasjonen tar sikte på å imøtekomme ulike team på tvers av organisasjoner, og gir et delt rom for måljustering, fremdriftssporing og kontekstdeling, forbedret med AI-funksjoner.
  3. Mer enn 30 AI-drevne funksjoner: Gjennom konferansen fikk vi presentert over 30 nye AI-drevne funksjoner og forbedringer på tvers av Atlassians produktsuite, med fokus på å forbedre arbeidsflyter for utviklere, forbedre ITSM og generell forbedring team-produktiviteten og samarbeidet.
  4. Optic+Compass: Atlassian har kjøpt Optic, et API dokumentasjonsverktøy  som gjør det enklere for utviklere å publisere nøyaktige API-dokumenter og forbedre designet på sine APIer. Optic vill fremover bli å finne som en integrasjon i Compass, Atlassians developer experience plattform
  5. Forbedret sikkerhet med Guard: Atlassian Access døpes om til Guard, et nytt/forbedret sikkerhetsprodukt for sin skyplattform, med sikte på å forbedre databeskyttelse og samsvar. Atlassian Guard forener eksisterende Access- og Beacon-funksjoner og tilbyr splitter ny funksjonalitet for forebygging av datatap i ett produkt

Nye funksjoner for Atlassian Cloud-kunder

Etter å ha avsluttet støtten og utviklingen av sine serverprodukter tidligere i år, fokuserer Atlassian nå innsatsen på å videreutvikle skyplattformen. Nye funksjoner og produktoppdateringer blir stadig annonsert og lansert.

For å holde styr på hva som allerede er tilgjengelig og hva som jobbes med, anbefaler vi å ta en titt på Atlassians Cloud Roadmap! Det finnes også et lignende veikart for datasenter-kunder.

Vil du vite mer?

Ta kontakt for en uforpliktende prat!

Preben Huseby

Trykk her for kontaktskjema