Fem nye utviklere til Computas i mars

Nicholas Christiansen (32), John Eirik Bjørhovde Nilsen (36) og Jan Are Klaussen ( 36), Lucian Bentea (38) og Bjarne Muri (38) har fått jobb i Computas.

I mars har fem nye utviklere blitt ønsket velkommen til Computas. Nicholas Christiansen (32), John Eirik Bjørhovde Nilsen (36) og Jan Are Klaussen ( 36) skal være på Trondheimskontoret, mens Lucian Bentea (38) og Bjarne Muri (38) skal jobbe i hovedstaden.

Tett på forskningen

Nicholas Christiansen som nylig har skrevet sin doktorgrad i nevrovitenskap, med fokus på datamodellering av als-sykdom, er sammen med John Eirik Bjørhovde Nilsen og Jan Are Klaussen Computas Trondheims nyeste tilskudd. Alle tre har studert ved NTNU. 

– Etter mange år med studier og arbeid med doktorgradsavhandling i Trondheim, er det gøy å få være med i etableringen av den nye enheten til Computas og kunne bidra til å utvikle og styrke IT-miljøet i Trondheim. Nærheten til et så sterkt faglig universitet som NTNU er også viktig, man er aldri helt ferdig utlært, og her er vi tett på forskningen, innleder Nicholas til bekreftende nikk fra sine nye kollegaer. 

Fin miks av folk

– Jan Are og jeg går faktisk ganske langt tilbake, sier John Eirik – Vi møttes første gang i militæret i 2006 og har holdt kontakt siden. Vi har også hatt noen år hos samme arbeidsgiver tidligere. Selv var jeg der i 10 år, og nå er vi kollegaer her i Computas. Vi er på en måte litt knoll og tott, ler han. 

– Jeg har tro på at vi kommer til å få en veldig bra arbeidsplass her. Computas har fine lokaler hos DIGS hvor man jobber tett på andre tech-selskaper og det er samtidig en fin miks av folk med erfaring og friskt pågangsmot på kontoret, sier Jan Are.

Selv om Computas Trondheim er en egen enhet, jobber de tett med sine kollegaer i Oslo. John Eirik forteller om sin opplevelse med storkunden nettselskapet Tensio, hvor teamet består av Computas-ansatte fra både Oslo og Trondheim

– Tensio er en kunde som jobber med kritisk infrastruktur, og bare det i seg selv er spennende. I tillegg får jeg bryne meg på ny teknologi, og jobber med programmeringsspråk og rammeverk som er veldig interessante. Kunnskapsdelingen mellom teammedlemmene i Oslo og Trondheim er verdifull, sier han.

Rom for å være nerd

I Oslo har Lucian Bentea og Bjarne Muri kommet på plass. Lucian har erfaring fra blant annet reMarkable og Vipps, og ansettelsen i Computas er hans første møte med konsulenttilværelsen. 

– Jeg har vært nysgjerrig på konsulentbransjen en god stund, og i Computas fant jeg en arbeidsplass som resonnerer med både verdiene mine og teknologiene jeg synes er mest spennende, sier han. 

I likhet med sine kollegaer er også Bjarne veldig fornøyd med å bli en del av Computas.

– Selskapet er en faglig bauta og et seriøst selskap som setter sine ansatte høyt, og det er en viktig forutsetning for meg, sier Bjarne. – Når dette krydres med at selskapet er ansatteid, har gode prosjekter og en solid ledelse blir jeg enda mer positiv. Jeg vet at hverdagen i Computas vil være lærerik, og at det er en arbeidsplass hvor jeg kan være med å bidra i positiv retning, sier han, og legger til at Computas skiller seg ut i bransjen som en arbeidsplass hvor det er lov å være skikkelig nerdete.

Han kan fortelle at hans eget nerdehjerte dunker litt ekstra hardt for Microsoft Azure.

– Jeg har ambisjoner om å bidra til å løfte Computas’ arbeid og prosjekter på Microsoft Azure plattformen. Jeg pleier å si at jeg vil hjelpe kunden på en bedre måte enn de visste de hadde behov for, og nettopp derfor syns jeg det er gøy å jobbe Microsoft Azure. Det finnes så mange muligheter, sier han.