Microsoft Azure Arc

Teknologien er stadig i utvikling og mange virksomheter møter utfordringer med å kontrollere og styre en IT-infrastruktur som blir mer og mer kompleks. Kompleksiteten øker fordi infrastrukturen består av flere ulike datasentre og komponenter, både lokalt og i skyen. Azure Arc forenkler styring og administrasjon ved å levere en konsistent plattform for både hybrid og multicloud. Computas er Microsoft Gold Partner og Cloud Solution Provider.

Bedre kontroll og administrasjon av IT-infrastrukturen

Azure Arc er en programvareløsning som gjør det mulig å vise lokale servere og skyressurser samlet i Azure Resource Manager, for eksempel virtuelle eller fysiske servere og Kubernetes-klynger. På den måten kan man håndtere ressursene som om de kjører i Azure, og dermed administrere alt på ett sted. Uansett lokasjon, kan du bruke kjente Azure-tjenester og administrasjonsmuligheter. Azure Arc lar deg fortsette å bruke tradisjonelle ITOps, mens du introduserer DevOps-praksis for å støtte nye cloud native mønstre i miljøet ditt. I dag lar Azure Arc deg administrere følgende ressurstyper som er utenfor utenfor Azure:

  • Servere: Administrer og styr servere på tvers av miljøer. Administrer fysiske servere – inkludert alle virtuelle maskiner som kjører på disse serverne – på flere lokasjoner, i flere domener og i flere skyer
  • Kubernetes-klynger: Administrer Kubernetes-applikasjoner konsekvent og i stor skala, på tvers av miljøer, med moderne DevOps-teknikker.
  • Azure datatjenester: Kjør Azure SQL Managed Instance og PostgreSQL Hyperscale hvor som helst for enklere samsvar og bedre datasikkerhet

Hvorfor ta i bruk Azure Arc

Bruk av Azure Arc vil kunne gi virksomheten fordeler som lavere kostnader, økt effektivitet og bedre sikkerhet. Noen av grunnene til å ta i bruk Azure Arc: 

  • Organiser og få oversikt over ressurser gjennom ulike Azure-produkter, blant annet administrasjonsgrupper, abonnementer og ressursgrupper.
  • Bruk og håndhev policyer og se forskriftssamsvar for all infrastruktur, overalt.
  • Standardisert rollebasert tilgangskontroll for alle systemer og ressurser.
  • Integrert med GitHub, Azure Monitor, Azure Update og andre velkjente verktøy.
  • Kan brukes med alle utviklerverktøy – bruk verktøyene du selv ønsker.
  • Fellesmaler for automatisering av konfigurasjon og infrastruktur som kode for repeterbare utrullinger.
  • Få en enhetlig visning av ressursene, uansett hvor de befinner seg, ved hjelp av følgende: Azure-portalen, Alle API-er, Alle SDK-er, Alle kommandolinjegrensesnitt, PowerShell

Computas har ekspertise på Microsoft Azure

Hvis du ønsker å ta i bruk Azure Arc for dine programvareløsninger, kan Computas skreddersy en løsning som passer din virksomhets behov. Vi utfører kartlegging og analyse i forkant av migrering, og hjelper dere å vurdere hva som bør flyttes over i sky først. Sammen utfører vi tester av hybridskyen, og sørger for at dere får en enkel løsning hvor dere har kontroll på alle digitale tjenester. Dermed kan vi være sikre på at uansett hvor de befinner seg så klarer de å samhandle på tvers av plasseringer.

Portrettbilde av Rune Hagbartsen

Vil du vite mer?

Ta kontakt for en uforpliktende prat!

Rune Hagbartsen